Kralji doma izgubili proti rivalom

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Los Angeles Kings so na domači tekmi kljub zadetku Kopitarja morali priznati premoč Anaheimu z 1:2.
Oglej si celoten članek

Anaheim Ducks so na generalki pred četrtkovo tekmo na prostem gostili najbližjega soseda ̵ Los Angeles Kings. Racmani se niso izkazali za dobre gostitelje, saj so kljub vodilnemu zadetku Anžeta Kopitarja nato doma obdržali obe točki z zmago 2:1.

Tekma je kljub relativno majhnemu številu zadetkov ponudila gledalcem veliko zanimivega: številne nalete (bolj ali manj kontroverzne), odlične obrambe in razveljavljen zadetek. Tekma se je sicer začela po željah gostov, za katere je v deseti minuti po malce daljšem času spet zadel slovenski reprezentant. Toda svari so se obrnile že v drugem delu igre.

Druga tretjina odločila srečanje

Prvič so domači udarili že sredi druge tretjine, a so si gostje lahko oddahnili, saj je bil zadetek Anaheima zaradi oviranja vratarja Jonathana Quicka razveljavljen. A fantomski gol je kljub temu navdihnil racmane, ki so kmalu zatem najprej izenačili prek Dustina Pennerja, ob zaključku tretjine pa še dosegli gol za zmago, ki ga je prispeval Patrick Maroon.

"Pritisk je zagotovo nekoliko večji, a skozi to bomo morali iti skupaj. Potrebnih bo 20, 22 igralcev, da stvari obrnemo na bolje. Mislim, da smo danes dobro začeli, toda v drugi tretjini smo oddali dva zadetka. To je nekaj, na čemer se bomo morali učiti; ne moremo kar tako dopustiti lahkih zadetkov," je po četrtem zaporednem porazu dejal Kopitar.

Newyorška goliada v prid Pittsburghu

Največ zadetkov so to noč videli gledalci na tekmi med New York Islanders in Pittsburgh Penguis. Kar desetkrat sta se mreži zatresli, bolj natančni pa so bili gostje, ki se v Pittsburgh vračajo z zmago 6:4.

Otočani so sicer povedli z dvema zadetkoma prednosti, a so se po drugi tretjini že znašli v enakem zaostanku. Pri preobratu Pittsburgha sta se najbolj izkazala Sidney Crosby in Chris Kunitz, ki sta oba dosegla po gol in dve podaji.

Goliadi sta bila priči tudi vratarja Toronta Jonathan Bernier in James Reimer, ki sta ob hudem porazu z Dallasom (1:7) odigrala polovico tekme. Slednjo je na golu Kanadčanov začel Reimer, ki pa je po četrtem prejetem zadetku odšel na klop in spremljal, kako je njegova menjava Bernier klonil še trikrat.

Liga NHL, izidi:

Anaheim Ducks : Los Angeles Kings 2:1
Buffalo Sabres : Carolina Hurricanes 3:5
New York Rangers : St. Louis Blues 1:2
Columbus Blue Jackets : Philadelphia Flyers 5:2
Tampa Bay Lightning : Ottawa Senators 4:3*
New York Islanders : Pittsburgh Penguins 4:6
Minnesota Wild : Chicago Blackhawks 2:1
Dallas Stars : Toronto Maple Leafs 7:1
Vancouver Canucks : Nashville Predators 1:2
San Jose Sharks : Winnipeg Jets 1:0
* - zmaga po izvajanju kazenskih strelov

 



Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.