Kralji padli pri poglavarjih lige, ničla Kopitarja

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Chicago Blackhawks so se z obrestmi oddolžili Los Angeles Kings za izpad v lanskoletnem finalu zahodne konference in po zaslugi dveh podaj Jonathana Toewsa potolkli Anžeta Kopitarja in soigralce (3:1).
Oglej si celoten članek

Marian Hossa, Kris Versteeg in Patrick Sharp so zabili gole, Antti Raanta pa je ustavil 21 strelov na nedeljskem derbiju med Chicago Blackhawks in Los Angeles Kings. Indijanci so proti moštvu Anžeta Kopitarja, ki je tokrat ostal brez točke, dosegli še 24. zmago po rednem delu v letošnji sezoni in kot branilci naslova svoj učinek izboljšali na 24-7-5.

Chicagov trener Joel Quenneville se je z zmago tudi izenačil na četrtem mestu večne lestvice trenerskih zmag s Patom Quinnom (684). Rekord še vedno drži eden Quennevilleovih pomočnikov v vetrovnem mestu Scotty Bowman (1244), sledita Al Arbour (782) in Dick Irvin (692).

Konec nepremagljivosti v prvi tretjini

Los Angeles je proti branilcem Stanleyjevega pokala izgubil po šestih zaporednih zmagah, s čimer je bil ena najbolj vročih ekip lige. Kopitar je trikrat poskusil s strelom na vrata, a se nekako pomešal v sivino kalifornijskega moštva, ki je štiri minute pred koncem vsaj zabila častni gol, ko je zadel Alec Martinez

Kralji so do te tekme sloveli kot ekipa, ki v prvi tretjini ne prejema zadetkov. Niso ga dobili na zadnjih osemnajstih srečanjih, s čimer so izenačili rekord ligi NHL iz davne sezone 1927/28, ko je to uspelo Ottawi Senators, ki jih je LA premagal ravno v soboto. Proti prvakom so morali vseeno v uvodnih dvajsetih minutah kar trikrat po plošček v svojo mrežo.

"Izgubili že po prvi tretjini"

V šesti minuti je mrežo načel Hossa, v deseti minuti je bilo že 2:0 po natančnem strelu Versteega, zgodba pa je bila več ali manj končana v 20. minuti, ko je z igralcem več na ledu zadel Sharp. Edini zadetek za goste je dosegel Martinez v samem zaključku.

"Tekme res nismo začeli tako, kot smo si želeli. Težko je po slabem uvodu loviti tekmeca, posebej take kakovosti, kot je Chicago. Nobena skrivnost ni, da smo tekmo izgubili že po prvi tretjini," je po tekmi dejal Kopitar.

Lepe stvari pri mreži

Trenutno drugo najboljše moštvo lige Anaheim Ducks je pred domačimi gledalci s 3:2 odpravilo Edmonton Oilers in drugouvrščenemu moštvu pacifiške skupine Los Angelesu pobegnilo na tri točke razlike. Odločilni zadetek je v 57. minuti dosegel nekdanji igralec kraljev Dustin Penner, strelsko sušo pa je po 19 tekmah prekinil finski veteran Teemu Selanne.

Slednjemu je z nasveti oziroma s telefonskim sporočilom pomagal kar nekdanji soigralec Paul Kariya. "Svetoval mi je, naj se bolj pomaknem proti mreži, tam da se dogajajo lepe stvari," je pojasnil "finski blisk".

Nova dva zadetka Ovečkina

Washington Capitals so po kazenskih strelih premagali Philadelphio Flyers (5:4). Aleksander Ovečkin je za domačo ekipo dosegel dva gola, drugega 48 sekund pred koncem rednega dela. Odločilni kazenski strel pa je zabil Nicklas Bäckström. Po kazenskih strelih se je končal tudi obračun med New York Rangers in Calgary Flames, ki so ga s 4:3 dobili prvi. Zmagoviti gol je v sedmi seriji dosegel Benoit Pouliot.

Detroit Red Wings so na domačem ledu z 0:3 izgubili proti Tampa Bay Lightning. Ben Bishop je z 28 obrambami prišel do svojega šestega "shutouta" kariere. Florida Panthers pa so slavili pri Montreal Canadiens (2:1). Zadetka Jesseja Winchesterja in Nicka Bjugstada v drugi tretjini sta bila dovolj za slavje gostov.

Liga NHL, rezultati:

Chicago Blackhawks : Los Angeles Kings 3:1
Washington Capitals : Philadelphia Flyers 5:4*
Detroit Red Wings : Tampa Bay Lightning 0:3
Montreal Canadiens : Florida Panthers 1:2
New York Rangers : Calgary Flames 4:3*
Anaheim Ducks : Edmonton Oilers 3:2
* – po kazenskih strelih

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.