Kralji poraženi še šestič na zadnjih sedmih tekmah

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Kralji so izgubili še šesto od zadnjih sedmih tekem. Tokrat niso našli poti do vrat Kojotov iz Phoenixa.
Oglej si celoten članek

Moštvo Los Angeles Kings, kjer igra Slovenec Anže Kopitar, je v noči na sredo izgubilo proti Phoenix Coyotes z 0:3. Oliver Ekman-Larsson je domače popeljal v vodstvo v 16. minuti prve tretjine, v začetku druge pa je povišal že na 2:0. Tretji gol je v zadnji tretjini prispeval še Antoine Vermette.

Kraljem še vedno šepa napad, Kopitar je v statistiko vpisal le en strel na gol nasprotnikov, vratih domačinov se je s 30 obrambami izkazal Thomas Greiss in ohranil mrežo nedotaknjeno drugič v sezoni, tretjič v karieri. Na drugi strani je Jonathan Quick prejel 29 strelov, trije ploščki so končali za njegovim hrbtom.

Brown: "Oni so bili bolj lačni zmage"

"To je bila za nas pomembna tekma. Veliko smo se o njej pogovarjali že prej in mislim, da smo danes dobro odigrali vseh 60 minut," je po zmagi povedal strelec dveh golov Ekman-Larsson. Kralji so izgubili na zadnjih šestih tekmah od odigranih sedmih. Velika težava je neučinkovitost v napadu, medtem ko so na prejšnjih tekmah vsaj zatresli mrežo nasprotnikov, jim tokrat to ni uspelo.

"Nocoj smo imeli res dobre priložnosti, a jih nismo izkoristili. Nasprotniki so bili bolj lačni zmage, tudi mi bomo morali v prihodnje še iskati priložnosti in najti pot ploščku do gola," pa je po porazu dejal kapetan Los Angelesa Dustin Brown. Kralji so v zadnji tretjini dvakrat zadeli vratnico, a se je plošček zmeraj odbil stran od gola.

Capitals in Flames

Drugouvrščena ekipa lige St. Louis Blues je tokrat premagala New Jersey Devils s 3:0 in tako vknjižila že 32. zmago, medtem ko je moralo vodilno moštvo NHL Anaheim Ducks z 2:4 priznati premoč Minnesota Wild. Zach Parise je za slednje prispeval gol in dve podaji, Mikael Granlund je zadel za vodstvo z igralcem več v drugi tretjini, Darcy Kuemper pa je ubranil 31 strelov za Minnesoto, za katero sta zadela še Jason Pominville in Erik Haula.

Dve tekmi sta se končali po podaljšku. Buffalo Sabres so v dodatnem delu morali priznati premoč Washington Capitals s 4:5, z enakim izidom so Calgary Flames v dodatnem delu premagali Chicago Blackhawks.

Liga NHL, izidi:

Boston Bruins : Florida Panthers 6:2
Philadelphia Flyers : Detroit Red Wings 5:0
Buffalo Sabres : Washington Capitals 4:5*
St. Louis Blues : New Jersey Devils 3:0
Phoenix Coyotes : Los Angeles Kings 3:0
Anaheim Ducks : Minnesota Wild 2:4
Toronto Maple Leafs : Tampa Bay Lightning 3:2
Columbus Blue Jackets : Ottawa Senators 2:3
Montreal Canadiens : Carolina Hurricanes 3:0
Winnipeg Jets : Nashville Predators 3:4
Calgary Flames : Chicago Blackhawks 5:4*

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.