Kralji še drugič poraženi brez doseženega gola

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Los Angeles Kings so sinoči v ligi NHL drugič zapored izgubili na domačem ledu in pri tem niso dosegli zadetka.
Oglej si celoten članek

Potem ko so Anžeta Kopitarja in soigralce v petek premagali tekmeci iz Dallasa z 2:0, so tokrat v Staples centru v Los Angelesu slavili hokejisti iz Vancouvra, izid pa je bil nogometno tesen, 1:0. Vratar Vancouvra Cory Schneider je zbral 20 obramb in šestič v karieri ostal nepremagan. Zmagoviti gol je dosegel Mason Raymond.

"Tekma je bila tesna, ni bilo veliko priložnosti v napadu, a smo mi svoje bolje izkoristili. Poleg tega smo dobro igrali tudi v obrambi," je po dvoboju dejal strelec odločilnega in edinega zadetka Raymond. Kralji so tretjič v sezoni ostali brez doseženega gola, drugič po lanskem februarju pa niso bili uspešni na dveh tekmah zapored. Kralji so sicer proti vratom tekmecev sprožili 20 strelov, Vancouver pa je bil z enim zadetkom uspešen ob skupno 13 strelih na vrata domače ekipe.

Buffalo je ubral podobno taktiko kot Vancouver: na tekmi z Montrealom je proti domačim zbral le 18 strelov, a je Thomas Vanek dvakrat zadel. To je bilo na koncu dovolj za uspeh, saj je domačim uspelo zadeti le enkrat, poskusili pa so z 39 streli. New Jersey je dosegel novo zmago, ki pa jo je plačal s poškodbo Ilije Kovalčuka. Ruski zvezdnik si je poškodoval ramo ob enem od naletov ob ogrado. New Jersey je z 2:1 premagal Florido, gola sta prispevala Partik Eliaš in David Clarkson.

Minnesota je zmagala petič zapored, tokrat je bila z 2:0 boljša od San Joseja. Nicklas Backström je s 33 obrambami prvič v sezoni ostal nepremagan, zadetka pa sta prispevala Zach Parise in Jared Spurgeon. Ottawa pa je skoraj vse delo opravila že v prvi tretjini. Domači hokejisti so med 12. in 19. minuto štirikrat zadeli v polno na dvoboju s Tampo, in čeprav so gostje na začetku zadnjega dela vrnili s podobno mero in v 58. minuti s tretjim golom znižali le na 3:4, je zmaga vseeno ostala doma; piko na i je postavil Daniel Alfredsson v zadnji minuti.

NHL, izidi:

Los Angeles Kings : Vancouver Canucks 0:1
Edmonton Oilers : St. Louis Blues 0:3
Toronto Maple Leafs : Boston Bruins 3:2
Montreal Canadiens : Buffalo Sabres 1:2
New Jersey Devils : Florida Panthers 2:1
Nashville Predators : Columbus Blue Jackets 5:2
Dallas Stars : Colorado Avalanche 5:2
Ottawa Senators : Tampa Bay Lightning 5:3
Minnesota Wild : San Jose Sharks 2:0

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.