Kralji spisali zgodovino lige NHL

Foto: Profimedia anže kopitar
Ekipo Anžeta Kopitarja je okrepil 18-letni novinec Quinton Byfield.
Oglej si celoten članek

Moštvo Los Angeles Kings iz severnoameriške hokejske lige NHL, kjer igra tudi najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar, ima novo okrepitev. S kalifornijsko ekipo je triletno pogodbo podpisal 18-letni Quinton Byfield, drugi izbor letošnjega nabora lige NHL.

Kot so sporočili iz lige NHL, je mladi napadalec sklenil triletno vstopno pogodbo s kralji, finančnih podrobnosti pa niso razkrili.

Byfield je najvišje izbrani temnopolti igralec na naborih v zgodovini NHL. Kot drugi izbor lige na nedavnem naboru 2020 (prvi je bil njegov kanadski rojak Alexis Lafreniere, ki ga je izbrala ekipa New York Rangers) je v tem pogledu presegel Evanderja Kanea (Atlanta, 2009) in Setha Jonesa (Nashville, 2013), ki sta bila četrti izbor na naboru.

"To mi veliko pomeni. Rekord je nekaj posebnega, še posebej, ker v moji družini nihče ni igral hokeja in smo ga skupaj spoznavali. To je dokaz, da obstaja priložnost za vsakogar, da se lahko ukvarjaš s katerimkoli športom in si v njem uspešen," je ob tem dejal Byfield, ki je prejšnjo sezono za ekipo Sudbury v kanadski ligi Ontario dosegel 82 točk za 32 golov in 50 podaj.

"Quinton je izjemen mlad igralec, pred katerim je blesteča prihodnost. Ponosni smo, da smo ga izbrali v ekipo in se že veselimo njegovega nadaljnjega razvoja," pa je sodelovanje z mladim talentom, ki mu bodo kralji namenili številko 55, dejal direktor kluba Rob Blake.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.