Kranjec: "Zadnja plača za november"

Foto: Žurnal24 Robert Kranjec ima v sezoni na razpolago znatno manj dresov kot konkurenti iz Av
Robert Kranjec je v intervjuju za zurnal24.si po osvojenem drugem mestu v Planici dejal, da bo za 14 dni ugasnil telefon in nekam odpotoval. Kritiziral je tudi delo Smučarske zveze Slovenije (SZS).
Oglej si celoten članek

Ocena celotne sezone?
Od Osla naprej sem zadovoljen, na slabe rezultate pozabiš. Dejstvo je, da bi si želel bolj stabilne sezone, vendar nekatere stvari niso potekale tako, kot bi morale. Na prvih tekmah sem startal "kar z enim" kombinezonom, s katerim nisem nikoli prej skakal. Poleg tega sem skakal le z enim, ker si jih več nismo mogli privoščiti. To je tako, kot bi si na velikanki porezal smuči za pol metra in potem pričakoval, da bom skočil na dno skakalnice. Na SZS bo treba doreči stvari.

Prvo, kar bom storil po koncu sezone: dal bom uro z roke, ugasnil telefon in nekam odšel. Čez 14 dni pa pridem domov.
Robert Kranjec
Vse glasneje se govori o trenerskih menjavah ...
Matjaž nam je povedal, kakšno je stanje. Upam, da bomo nadaljevali delo, ki smo ga začeli. Tudi SZS se mora držati pogodbe, če se je držim jaz. Plače niso bile redne. Dobil sem jo za november ... Tudi jaz moram živeti – treba je plačati elektriko, vodo, hrano ... Hvala bogu je zdaj vsaj Špela (žena, op. a.) zaposlena. Dejstvo je, da se včasih počutim, kot da ne bi bil profesionalec, čeprav veliko ur na dan posvečam skokom, med sezono pa sploh. Dobro, da sem zaposlen na ministrstvu za notranje zadeve, ki mi stoji ob strani kot trenutno največja podpora.

Kvalitetno smo delali, ampak če z glavo nisi pri stvari ... Moja funkcija je opravljati treninge in tekme, ne pa da se ubadam še s stvarmi, s katerimi bi se morali drugi. Če pa še opreme, ki bi jo potreboval, nimaš ... Jaz skozi sezono pridem s petimi dresi, za Martina Schmitta pa vem, da jih je imel 27.
Robert Kranjec
Imate pomoč psihologa?

Decembra sem začel sodelovati z enim, a več o tem še ne morem govoriti. Fizioterapevta smo dobili pozimi, poleti ga nismo imeli, čeprav smo bili vsi "zategnjeni". Toliko je majhnih stvari: ni kombinezonov, fizioterapevt pride decembra, s psihologom začnem delati tri dni pred novoletno turnejo ... Profesionalci?!

Imate kake želje glede trenerja?
Ne, pri teh stvareh nimam vpliva. Dejstvo je, da imam neko rutino, ki jo bom moral spremeniti, če bo prišel drug trener. Prilagoditi se bom moral, ampak mlad sem še in imam čas!

Bi se strinjali, da ste bolj letalec kot skakalec?
Ne bi se čisto strinjal, res pa je, da če slabše skačem, se mi to bolj pozna na manjših skakalnicah. Sem pa zmagal na 105-metrski skakalnici poletne skakalne turneje. Tako da – ob dobri formi sem tudi skakalec.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.