Kreuzigerju dirka, Cancellari etapa

Foto: Žurnal24 Roman Kreuziger je prvič v karieri slavil na etapni dirki.
Končana je kolesarska dirka po Švici, ki jo je nekoliko presenetljivo dobil Roman Kreuziger. To je za 22-letnika prva zmaga v etapnih dirkah in hkrati prva češka zmaga na tej dirki.
Oglej si celoten članek
 

Dirka po Švici, 9. etapa

1. F. Cancellara (ŠVI) 4:01:07
2. P. Gilbert (BEL) isti čas
3. D. Moreno (ŠPA) +0:04

Čeh Roman Kreuziger (Liquigas) je zmagovalec 72. kolesarske dirke po Švici, ki šteje tudi za točke Pro Toura. Zadnjo, deveto etapo s ciljem v Bernu je sicer dobil domačin Fabian Cancellara (CSC). Kreuziger je prišel do svoje prve zmage na etapni dirki, z 49 sekundami zaostanka pa je bil drugi Nemec Andreas Klöden (Astana). Dvaindvajsetletni češki kolesar je v Bernu prišel do svoje prve zmage na etapni dirki in je obenem postal tudi prvi Čeh z zmago na dirki po Švici. Drugi je bil Klöden (+ 0:49), tretji pa z blizu dvema minutama zaostanka Španec Igor Anton (Euskaltel).

Kreuziger, mladinski svetovni prvak v cestnem kolesarstvu in podprvak v vožnji na čas iz leta 2004, je po zmagi v osmi etapi oblekel rumeno majico vodilnega, ki jo je zadržal tudi po 168 km dolgi zadnji etapi od Altdorfa do Berna. Z 22 leti in enim mesecem je Čeh, moštveni kolega slovenskega kolesarja Janeza Brajkoviča pri moštvu Astana, ki zaradi vpletenosti v dopinški škandal ne bo smelo sodelovati na najprestižnejši dirki na svetu Tour de France, obenem najmlajši zmagovalec dirke po Švici; pred tem je bil njegov največji uspeh drugo mesto na dirki po Romandiji.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.