Kričala je od bolečine

Foto: EPA lindsey vonn schladming poškodba kolena Foto: EPA lindsey vonn schladming poškodba kolena Foto: EPA lindsey vonn schladming poškodba kolena Foto: EPA lindsey vonn schladming poškodba kolena Foto: EPA lindsey vonn schladming poškodba kolena Foto: EPA lindsey vonn schladming poškodba kolena Foto: EPA lindsey vonn schladming poškodba kolena Foto: EPA lindsey vonn schladming poškodba kolena Foto: EPA lindsey vonn schladming poškodba kolena
Lindsey Vonn je na superveleslalomu na svetovnem prvenstvu grdo padla, v bolnišnico v Schladmingu so jo morali prepeljati s helikopterjem. Letošnje sezone je za Američanko konec.
Oglej si celoten članek

Takoj za Tino Maze se je na superveleslaomsko progo v Schladmingu pognala Lindsey Vonn. Američanka je v spodnjem delu proge grdo padla in obtičala v snegu. Po pisanju Reutersa jo je bilo slišati kričati zaradi bolečin. Prvo pomoč so ji nudili že na smučini, po 12 minutah pa so jo dvignili v helikopter in jo odpeljali v bolnišnico.

Ameriška smučarka ima ratrgane križne vezi desnega kolena in zlom golenice. V smučarski reprezentanci ZDA so potrdili, da je sezona zanjo končana. "Te sezone je za Lindsey žal že konec. Pričakujemo, da se bo v svetovni pokal vrnila v sezoni 2013/14 in bo lahko nastopila na olimpijskih igrah 2014 v Sočiju," so še sporočili iz ameriškega tabora. Po takšnih poškodbah okrevanje traja približno leto dni.

Maze: "Res ni imela sreče"

"Upam, da Linseyjina poškodba ni tako huda, kot se zdi. Res ni imela sreče. Borila se je in izbrala zelo direktno linijo neposredno pred skokom," je o nesreči povedala Mazejeva, ki je osvojila zlato.

28-letna Vonnova se je v belo karavano vrnila januarja, po tem ko je bila skoraj dva meseca odsotna zaradi težav s prebavili, zaradi katerih je bila novembra dva dni v bolnišnici.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 00:50 7. Februar 2013.

    Gredo se obveščanja ljudi in to le zato , da služijo z reklamami denar za svoje plače. Ker pa mora …

  • 16:04 6. Februar 2013.

    Ja najvažnejš je da je kričala od bolečin...haloooo kmetijska mehanizacija - ali naj bi od veselja????? Drugič pusti opis prazen, …

  • 15:10 6. Februar 2013.

    tako je... koleno je šlo pri doskoku... če samo pogledaš kako ji spodvije nogo ti je vse jasn...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.