Krim klonil tudi v Romuniji

Foto: Žurnal24 Zvezda Zvenigorod se je na poti do finala srečala tudi z rokometašicami Krima.
Rokometašice Krim Mercatorja so izgubile tudi drugo tekmo četrtfinala pokala pokalnih zmagovalk proti Rulmentul-Urban Brasovu. Romunke so tokrat slavile zmago s 27:25.
Oglej si celoten članek
 

PPZ, četrtfinale, 2. tekma

Rulmentul-Urban Brasov : Krim M. 27:25

Rokometašice Krima Mercatorja so v goseteh pri romunski ekipi Rulmentul-Urban Brasov lovile dva gola zaostanka iz Kodeljevega. Dvorana Dumitruja Popescuja je bila napolnjena do zadnjega kotička. Morda je tudi to zmedlo Krimovke, saj so šele ob koncu četrte minute prvič zadele, nato pa jim je igra le stekla. Zaigrale so bolj agresivno v obrambi in držale korak z gostiteljicami. V prvi polovici prvega polčasa se je rezultat ves čas gibal med zadekom in dvema zadetkoma prednosti za gostiteljice. V 22. minuti prvega polčasa pa je Krim po zadetku Anje Frešer prvič na tekmi povedel (8:9). Ekipi sta se nato izmenjavali v vodstvu. V 28. minuti pa so varovanke Bojana Čotarja prvič povedle za dva zadetka, na odmor pa so odšle z zadetkom prednosti (13:14). Prvi polčas je zaznamovala nepovezana igra na obeh straneh ter veliko število napak.

Tudi drugi počasa je postregel s podobno igro kot prvi. V 37. minuti pa so sodniki zaradi namernega prekrška izključili igralko Kirma Anjo Argenti . To je kar precej zmedlo Krimovke in v 41. minuti so najprej Romunke povedle za štiri zadetke, v 44. pa še za pet. Krimovke so se nato pobrale in se v 48. mintu približale na dva zadetka zaostanka, po zadetku Ukrajinke Olene Jacenko pa le na en zadetek. Romunke pa se niso pustile zmesti in v 52. minuti je njihova prednost ponovno znašala tri zadetke in jasno je bilo, da bodo Krimovke izid zelo težko obrnile v svojo korist. Igralke iz pokrajine grofa Drakule nato več predosti niso izpustile iz rok in Krimovke se poslavljajo od evropskih tekmovanj.


Bojan Čotar je bil kljub porazu zadovoljen z igro svojih varovank. © Saša Despot

 
Trener Krim Mercatorja Bojan Čotar je bil s predstavo svojih varovank zadovoljen: "Današnja tekma je pokazala, da kljub vsem težavam še vedno znamo igrati dober rokomet. Puncam ne morem ničesar očitati, dvoboj smo izgubili v Ljubljani in ne tukaj. Glede na prikazano bi morali zmagati, ampak izteklo se je drugače. Tekmo sem igral z bolj izkušenimi igralkami, saj se mlade verjetno ne bi tako znašle v tem vročem vzdušju. Imeli smo tudi nekaj smole, tudi nekaj sodniških odločitev je bilo spornih ... Tudi sicer je bila cela sezona tako polna smole, predvsem s poškodbami, da česa takšnega v karieri še nisem doživel."

Tekmo je zaznamovala tudi groba igra gostiteljic, ki so Krimovke kar pošteno "preteple“. Sodnika sta Romunkam marsikdaj pogledala skozi prste, medtem, ko so bili prekrški rokometašic iz Galjevice kot po pravilu kaznovani z dvema minutama počitka.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.