Krim Mercator izstopil iz regionalne lige

Foto: Žurnal24 Preberite, kaj je recept za zmago po mnenju Bodnjeve. (Foto: Anže Petkovšek)
Klubsko vodstvo rokometašic Krima Mercatorja je sprejelo odločitev, povezano z nadaljnjim nastopanjem v regionalni ligi. Dekleta z Galjevice so izstopila iz omenjenega tekmovanja.
Oglej si celoten članek

Razlog pa je denarni položaj v klubu, so zapisali na spletnih straneh Rokometne zveze Slovenije (RZS).

Ne glede na odlične predstave v ligi prvakinj (Krim Mercator je po štirih krogih edina neporažena ekipa med 16 in si je že predčasno zagotovil nastopanje med najboljšo osmerico v drugem delu tekmovanja) se denarne razmere v klubu niso pretirano izboljšale. Zaradi igranja na treh frontah (državno prvenstvo in pokal Slovenije ter evropska liga prvakinj) se je klubsko vodstvo odločilo, da se odpove nadaljnjemu nastopanju v regionalni ligi, ki bi seveda zahteval še dodatna sredstva in posledično novo "praznjenje" klubske blagajne.

V letošnji regionalni ligi (WRHL) sicer nastopa osem klubov: poleg Krima Mercatorja še Hypo, Budućnost, Podravka Vegeta, Plevlja, Lokomotiva Zagreb, Zaječar in Ljubuški. Zaradi težav s termini igranja tekem in podobnimi zadevami je Hypo v tej sezoni odigral že šest tekem, Krim Mercator pa samo tri (dve zmagi in poraz).

V naslednjem krogu (sreda, 2. decembra) bi morale slovenske prvakinje pod vodstvom trenerke Marte Bon gostovati pri črnogorski Budućnosti v Podgorici, vendar zaradi izstopa iz tekmovanja od tega ne bo nič.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.