Krim se je poslovil od upov po napredovanju

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Slovenske rokometne prvakinje so v gosteh proti ekipi Vipers Kristiansand doživele nov poraz v elitnem evropskem tekmovanju.
Oglej si celoten članek

Ekipa Krima Mercatorja je v drugem delu tekmovanja po porazih romunski CSM Bukarešti, madžarskemu Ferencvárosu in dvakrat proti Vipersu praktično že zapravila možnosti za preboj v četrtfinale lige prvakinj. Tokrat so izbranke Uroša Bregarja večji del tekme domačinkam nudile dober odpor, a končnica tekme je pripadla gostiteljicam za visoko zmago (29:21).

Ljubljančanke so bile v prvem polčasu povsem enakovredne gostiteljicam. V uvodu so povedle z 2:0, a so jih tekmice hitro ujele. Nato sta bili ekipi bolj ali manj ves čas skupaj, izjema je bil Krimov mrk med 15. in 20. minuto, ko so Norvežanke povedle s 13:8. Končnica pa je bila nato bolj v znamenju Krima, ki je s po dvema goloma Tjaše Stanko in Sare Ristovske ter po enim Nine Zulić in Olge Perederij zaostanek izničil.

Tudi v uvodu drugega dela sta bili ekipi bolj ali manj poravnani, Norvežanke so sicer nekajkrat povedle za dva zadetka. V 46. minuti pa je Marta Tomac ekipo iz Kristiansanda popeljala do vodstva z 22:19, malce zatem pa je Ella Reistad zadela za 23:19. Tako zalogo so gostiteljice nesle tudi v zadnjih deset minut, ko je igra Krima razpadla. V 53. minuti je Kristiansand po nekaj zapravljenih napadih gostij prišel znova do petih golov naskoka, ko je spet zadela Reistadova. Ko je Jeanett Kristiansen v 54. minuti zadela za 26:20, je bil zmagovalec odločen.

Pri Norvežankah, ki so največ vodile za osem golov (28:20, 29:21), je bila najučinkovitejša Reistadova s sedmimi goli, pri gostjah pa je Stankova dosegla še zadetek več.

Liga prvakinj Morda že usoden poraz Krima

EHF liga prvakinj (skupina 2), 8. kolo:

Vipers Kristiansand - Krim Mercator 29:21 (14:14)
Reistad 7, Kristiansen, Arntzen, Tomac po 4; Stanko 8, Perederij 4.

CSM Bukarešta - Györ 25:27 (10:14)
Ferencváros - Thüringer HC 

LESTVICA:
1. Györ 15
2. Vipers Kristiansand 10
3. CSM Bukarešta 10
4. Ferencváros 7 (-1)
5. Krim Mercator 3
6. Thüringer HC 1 (-1)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.