Krim s točko iz Hamletove dežele

Foto: Krim Mercator/Facebook
Foto: Krim Mercator/Facebook
Rokometašice Krima Mercatorja so v 4. kolu glavnega dela lige prvakinj v Ikastu igrale neodločeno (24:24) proti Midtjyllandu.
Oglej si celoten članek

Izbranke Uroša Bregarja so na Danskem pokazale večinoma dobro igro, bile tudi večino časa v ospredju, a na koncu se v domovino vračajo s točko, ki teoretično sicer še ne zapira vrat za četrtfinale, a realne možnosti za to so majhne.

Krimovke so tekmo začele izvrstno. Miša Marinček je bila razpoložena med vratnicama, obramba je prav tako svoje delo opravljala dobro, v napadu pa so zmede gostiteljice Ljubljančanke znale kaznovati. V 11. minuti so po zadetku Olge Perederij vodile že z 8:4, imele kar nekaj priložnosti za še višje vodstvo, ki ga je v 15. zagotovila Elizabeth Omoregie za 9:4. Po dveh hitrih zadetkih danske ekipe je Uroš Bregar zahteval minuto odmora, a ta ni zalegla, domačinke so še naprej izkoriščale slabšo obrambo po levi strani in se približale na 8:10, v 24. minuti po novi sedemmetrovki pa na 9:10. Čeprav je Alja Koren pozneje zadela za 12:9, pa Ljubljančankam ni uspelo znova pobegniti, Midtjylland se je po kar nekaj sedemmetrovkah še pred koncem polčasa spet približal na zgolj zadetek zaostanka (12:13).

Ljubljančanke so dobro vstopile tudi v drugi polčas in nekajkrat vodile za tri zadetke, toda vse bolj so se "dvigale" domače rokometašice, ki so v 46. minuti prek Tonje Loeseth izid izenačile (prvič po 2:2), v 48. pa povedle prvič po 1:0, ko je bilo 19:18. Toda Ljubljančanke se niso predale, še naprej so grizle in v 57. minuti je razigrana Elizabeth Omoregie izenačila na 22:22. Sledila je napeta končnica, v kateri je Ines Amon dobro minuto pred koncem izid spet poravnala, takrat na 24:24. Sledil je nov danski napad, ki se je končal s sedemmetrovko Helene Gigstad Fauske (prvih pet sedemmetrovk je zadela), a je Marinčkova njen strel obranila, krimovke pa so v zadnjih sekundah zapravile tudi svoj kratek napad, tako da je ostalo pri delitvi točk.

Liga prvakinj (skupina 1), 8. kolo:

Midtjylland - Krim Mercator 24:24 (12:13)
Augustesen 7, Fauske 5; Omoregie 7, Perederij, Stanko po 4.

Rostov Don - Nykøbing Falster 32:22 (14:13)

Ponedeljek:
Győr - CSM Bukarešta

LESTVICA:
1. CSM Bukarešta 11 točk (-1)
2. Rostov 11
3. Győr 10 (-1)
4. Krim Mercator 5
5. Nykøbing Falster 5
6. Midtjylland 4

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.