Krim v Romuniji do gladke zmage

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Rokometašice Krima Mercatorja so v 5. kolu lige prvakinj (skupina B) v gosteh premagale Jolidon Cluj z 31:23 (15:12). Krimovke bodo zadnjo tekmo prvega dela igrale prihodnjo nedeljo, ko bodo v Stožicah gostile Podravko Vegeto.
Oglej si celoten članek

Tiselj je tekmo v Cluju začel z Jeleno Grubišić v vratih, Katarino Krpež in Majo Zrnec na krilih, Marino Vergeljuk na položaju krožne napadalke ter Linneo Torstenson, Susann Müller in Nino Wörz na zunanjih položajih. Ta postava je dobro začela, povedla s 3:0 v četrti minuti po golu Torstensonove, v deseti minuti so krimovke vodile že s 7:3, ko je bila uspešna Müllerjeva, nova zaporedna zadetka Krpeževe iz protinapada in Wörzove pa sta Krim pripeljala do vodstva z 9:3.

Krim je pokazal, da je precej kakovostnejša ekipa od Cluja in bi kaj lahko že v prvem delu odločil tekmo v svojo korist. Toda v končnici prvega dela so Ljubljančanke Cluju dopustile vrnitev "v igro". Ko je v 23. minuti Wörzova znova zadela za prednost s šestimi goli (13:7), je kazalo, da bodo gostje še oplemenitile naskok in poskrbele za mirnejše nadaljevanje. Toda nekaj zapravljenih žog v napadu in dve dvominutni kazni so Romunke znale izkoristiti, tako da so pred drugim polčasom razliko prepolovile. Če pa v Krimovih vratih ne bi bilo znova razpoložene Grubišićeve, bi bila lahko razlika še manjša.

V uvodu drugega polčasa se je nekakšno realno razmerje moči na igrišču spet vzpostavilo, Krim je bolj ali manj brez težav držal Romunke na varni razdalji, v 39. minuti pa spet povedel za šest zadetkov (20:14) po uspešnem metu Carmen Martin z desnega krila. Ko je Barbara Lazović v 44. minuti zadela za 23:15, je bila tekma praktično odločena. Igra Cluja je zatem razpadla, slovenske prvakinje pa so le še višale prednost. Ta je največ znašala 11 golov (28:17, 29:18).

Liga prvakinj, 5. kolo:

Jolidon Cluj : Krim Merkator 23:31 (12:15)

Jolidon Cluj: Petroczi, Mazerean, Munteanu, Florea 3, Paraschiv, Dinca 3, Mihai 2, Ivan, Chintoan 4, Tivadar 2 (1), Tetean, Turcas, Safta, Cartas 1, Senocico 5, Vadineanu 3 (1).

Krim Mercator: Grubišić, Stefanišin, Kain, Martin 4 (1), Wörz 4, Mavsar 6 (4), Bodnjeva 1, Lazović 4, Torstenson 3, Müller 5, Janković, Gregorc, Penezić, Krpež 3, Vergeljuk, Zrnec 1.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.