Krimovke domov z minus štiri

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Rokometašice Krima Mercatorja so na prvi polfinalni tekmi pokala pokalnih zmagovalk v gosteh izgubile proti Ladi Toljati s 24:28 (14:13). Povratna tekma bo prihodnjo soboto v Ljubljani.
Oglej si celoten članek

Ljubljančanke so si v Rusiji želele izboriti ugoden rezultat, kar bi bil po besedah trenerja Uroša Bregarja tudi poraz s tremi zadetki. Krimovkam je tri četrt tekme dobro kazalo, bile so povsem enakovredne favoriziranim domačinkam, sredi drugega dela pa je igra Krima zašla v krizo, iz katere se je začela vleči šele pri zaostanku z osmimi zadetki. Na koncu je Krim vendarle spet zaigral bolje in tekmo končal z znosnimi štirimi goli zaostanka.

Krimovke so prvi polčas dobro odigrale. Po slabšem začetku, ko so Rusinje pobegnile na 3:0 in 4:1, so nato strnile vrste v obrambi, skozi rusko pa brez posebnih težav dosegale zadetke. V deveti minuti je Vesna Milanović Litre zadela za prvo izenačenje na tekmi (4:4), sledila pa je izenačena igra, v kateri si ne ena ne druga ekipa nista priigrali več kot zadetka prednosti. Krim je sicer prvič povedel pri 11:10, takšno prednost pa nesel tudi v drugi polčas (14:13).

Drugi polčas je z zadetkom za 15:13 odprla Mirjeta Bajramoska, toda Rusinje so se hitro vrnile v igro in po zadetku Darje Dimitrijeve povedle z 19:17. Sledila je minuta odmora na zahtevo Bregarja, toda padec Krima se je nadaljeval. Rusinje so namreč prednost hitro povišale na 22:18, Aleksandra Sannikova je po protinapadu zadela že za 23:18.

Ko je Elizaveta Malašenko zadela za 24:18, se je Krimov strateg odločil za novo minuto odmora, ki pa ni pomagala. Vodstvo Rusinj je Sannikova povečala na 25:18, za novo največje vodstvo je nato poskrbela Darja Samohina, ko je bila uspešna za 26:18. V končnici tekme so Ljubljančanke zaigrale nekaj bolje, tudi Sergeja Stefanišin je obranila nekaj pomembnih strelov tekmic, tako da se krimovke v Slovenijo vračajo z zmerno razliko štirih zadetkov.

"Treba bo analizirati tekmo. Dejstvo je, da smo se pogovarjale o tem, kako pomemben je vstop v drugi polčas. Začele smo dobro, nato pa je sledil nenaden padec, ki ga je treba analizirati, da ga ne bo v Ljubljani. Dejstvo je, da v rokometu šteje razlika, a ti štirje zadetki ne pomenijo veliko, igramo še doma. Prepričana sem, da bomo igrale bolje kot v Rusiji. Ne da smo tako slabo igrale, vendar črne minute, ki so se zgodile v drugem polčasu, je treba izbrisati in potem se lahko nadejamo uvrstitve v finale," je po tekmi povedala z devetimi goli najboljša strelka dvoboja Tamara Mavsar.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.