Krimovke eno zmago od elite

Foto: Krim Mercator/Facebook
Foto: Krim Mercator/Facebook
Rokometašice Krima Mercatorja so v polfinalu kvalifikacijskega turnirja za preboj v ligo prvakinj v Ljubljani premagale slovaško zasedbo Iuventa Mihalovce (28:22). V nedeljskem finalu, ki se bo na Kodeljevem začel ob 17.00, se bodo pomerile z Indecom Conversanom.
Oglej si celoten članek

Rokometašice Krima so dobro opravile prvo nalogo na poti proti 22. zaporednemu nastopu v ligi prvakinj. Slovakinje so premagale zelo zanesljivo, vodile so celo tekmo, strelsko pa sta se najbolj izkazali Mirjeta Bajramoska in Polona Barič s po šestimi zadetki. Pri gostjah je bila s petimi najuspešnejša Jevgenija Levčenko.

Krimovke so z zadetkoma Polone Barić in enim Nine Jeriček na uvodu tekme povedle s 3:0, vodstva pa iz rok niso več izpustile. Imele so tudi že šest zadetkov naskoka (10:4), in sicer v 20. minuti, ko je zadela Aneta Benko. Slovakinje so sicer približale, a le na tri gole, polčas pa končale s štirimi goli minusa.

V uvodu drugega polčasa so krimovke dobro zaigrale v obrambi in tekmic dolgo niso pustile do novega zadetka. Na drugi strani so jih same dosegle tri zapovrstjo in v 35. minuti povedle s 17:10. Ko je Benkova v 43. minuti zadela za 21:13, je bil zmagovalec znan.

Kvalifikacije za ligo prvakinj, polfinale:

Krim Mercator - Iuventa Mihailovce 28:22 (14:10)
Bajramoska in Barič po 6, Benko 5; Levčenko 5.

Selgros Lublin - Indeco Conversano 27:28 (12:14)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.