Krimovke na kolena spravile ruskega velikana

Foto: RK Krim Mercator
Foto: RK Krim Mercator
Krim Mercator je strup za Rostov-Don.
Oglej si celoten članek

Rokometašice Krima Mercatorja so v 13. krogu lige prvakinj v ljubljanskem Tivoliju premagale Rostov-Don z 28:27 (17:15). Izbranke Uroša Bregarja bodo v 14. krogu prihodnjo soboto gostovale pri Kristiansandu.

Ljubljanska ekipa se je v tej sezoni "specializirala" za obračune proti tekmicam iz ruskega Rostova na Donu. Njun prvi medsebojni dvoboj v Rusiji septembra lani se je končal z neodločenim izidom, na današnjem obračunu v dvorani Tivoli pa je Krim na kolena položil vodilno ekipo v skupini A in ji prizadejal drugi poraz v tej sezoni. Najbolj pomembno je, da je ljubljanska ekipa po današnji zmagi znova v resnih kombinacijah za napredovanje na izločilne tekme, njen zaostanek za trenutno šestouvrščenim danskim Esbjergom znaša le točko.

Krimovke so sijajno odprle obračun v kultni dvorani pod Rožnikom. Z odlično igro v obrambi so povsem onemogočile izjemno kakovostne tekmice iz Rusije. Po neodločenem izidu 3:3 so z goloma Maje Svetik in Francozinje Oceane Sercien Ugolin v osmi minuti povedle s 5:3, pet minut kasneje pa je Brazilka Samara Da Silva Vieira poskrbela za prvo vodstvo za tri gole (9:6).

Švedski strokovnjak na ruski klopi Per Johansson je nemudoma zahteval minuto odmora, Ljubljančanke pa so tudi po njej kraljevale na igrišču in v 17. minuti po golu Svetikove iz (pol)nasprotnega napada povišale na 12:8. V končnici prvega polčasa so malenkostno popustile, kar so tekmice izkoristile in prepolovile njihovo vodstvo (17:15).

Bregarjeve varovanke v prvi polovici drugega polčasa niso ponovile predstave iz prvega. Obramba je začela kazati prve razpoke, šepala je tudi igra v napadu. Vse to so Rusinje izkoristile in v 37. minuti izenačile izid (19:19), šest minut kasneje pa Ljubljančanke po dolgem času pahnile v zaostanek (21:22). Po ljubljanski minuti odmora se razmerje na igrišču ni spremenilo, v 48. minuti je domača ekipa prvič na dvoboju zaostala za tri gole (21:24).

A Ljubljančanke niso vrgle puške v koruzo, po golih Matee Pletikosić in Sercien Ugolinove so v 54. minuti tekmo postavile v začetno izhodišče (26:26), v prelomnih trenutkih dvoboja pa so zaigrale preudarno in učinkovito ter na kolena položile pretendentke za končno zmago v ligi prvakinj.

V končnici se je odvila prava srhljivka. V 59. minuti je Nizozemka Harma van Kreij najprej izenačila na 27:27, v zadnji minuti pa je v polnem sijaju zablestela vratarka Jovana Risović. Srbkinja je najprej ubranila strel ruske superzvezdnice Ane Vjahireva s sedmih metrov, Sercien Ugolinova je dvajset sekund pred koncem tekme zadela za 28:27, po ruski minuti odmora pa se je znova izkazala Risovićeva in zaustavila strel Rusinj s krilnega položaja za drugo zmago Krima v tej sezoni.

V ljubljanski ekipi je bila na tekmi najbolj učinkovita Matea Pletikosić z devetimi goli, Maja Svetik in Oceane Sercien Ugolin sta dosegli po štiri zadetke.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.