Krimovke naostrene proti Podravki

Foto: Žurnal24 Krimovke se bodo v boj podale tudi z Dragano Cvijić. (Foto: Žurnal24)
Igralke Krima Mercatorja v nedeljo ob 17. uri čaka uvodna tekma nove sezone Lige prvakinj. Izbranke Marte Bon bodo za začetek gostovale v Koprivnici pri Podravki.
Oglej si celoten članek

Kljub temu, da v zadnjih letih nimajo ravno dobrih rezultatskih izkušenj s hrvaškim predstavnikom, pa slovenske prvakinje merijo na zmago. "Dejstvo je, da je naš cilj zmaga. Zelo spoštujemo ekipo Podravke. Ta je po velikem vzponu imela tudi hud padec, toda v zadnjih letih spet vzpostavlja dober sistem. Imajo dobro kadrovsko strukturo, pričakovati je tudi kakšne novosti v igri, glede na to, da so zamenjali strokovni štab. Na splošno pa je ekipa podobna hrvaški reprezentanci, saj večina igra v njej. Sama ocenjujem, da imamo močnejše posameznice, pa tudi taktično se lahko merimo z njimi," pravi Marta Bon, ki ima nekaj zdravstvenih težav v ekipi, a v Koprivnici od glavnih igralk bržčas ne bo mogla računati le na Szandro Zacsik, ki jo po poškodbi čaka še nekaj priprav.

Krim in Podravka sta se v Ligi prvakinj merila štirikrat (nazadnje v sezoni 1998/99), obe ekipi imata po dve zmagi. A v zadnjih letih so bile Koprivničanke trn v Krimovi peti, saj so v različnih tekmovanjih dobile praktično vse obračune.
Krimov tabor so letos okrepile Hrvatica Andrea Penezić, Ana Kosmač, Sanja Gregorc, veteranka Olga Čečkova in Barbara Varlec, ki se je vrnila iz Zaječarja. "Lepo je biti nazaj v domovini. Imamo super ekipo, dobro treniramo, komaj čakamo, da se začne prva tekma. Dobro smo pripravljene in če se bomo držale dogovorov, v nedeljo ne bi smele imeti težav," meni Varlečeva. Kje je Podravka najnevarnejša po njenem mnenju? "Gotovo so nevarne igralke na vseh položajih, še posebej pa na krilih. Imajo tudi Sandro (Nikčević, op. STA), ki je dobra strelka, ampak to bomo reševale z agresivnejšo obrambo. V napadu pa moramo le pokazati svojo igro."

V napadu bo še kako pomemben delež Varlečeve (ta v svojem prvem "Krimovem obdobju" ni v celoti izkoristila talenta), ki bo skušala tekmice rešetati z desnega zunanjega položaja. "Mislim, da sem napredovala. Zadnje leto v Srbiji mi je prišlo prav, saj sem dobila več samozavesti. Mislim, da je čas, da pokažem svoj pravi obraz," pravi 22-letnica.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.