Krimovke po porazu odvisne od drugih

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Krim Mercator je v zadnjem kolu prvega dela Lige prvakinj izgubil proti Leipzigu z 31:35 (17:18). Izbranke Marte Bon bodo tako morale še počakati na to, ali bodo napredovale, saj potrebujejo zmago ali remi Dinama proti Hypu.
Oglej si celoten članek

Krimovke so si želele Leipzigu vrniti za poraz v Nemčiji, s katerim bi si zagotovile drugi del tekmovanja v Ligi prvakinj. Čeprav jim je na trenutke dobro kazalo, pa so na koncu vseeno morale priznati številčno šibki, a kakovostnejši ekipi gostij. Krimovke bodo glede igranja v drugem delu Lige prvakinj morale počakati do nedelje in upati, da Hypo izgubi ali remizira v Volgogradu. V nasprotnem primeru jih čaka žreb osmine finala pokala pokalnih zmagovalk.

Bonova je tekmo začela s kar spremenjeno postavo, v kateri so bile med drugimi vratarka Sergeja Stefanišin, krožna napadalka Amelie Goudjo in organizatorka igre Alja Janković. Ta postava je dobro začela in po treh minutah vodila s 3:0. Toda Nemke so se nato ob hitri igri bolje znašle in začele rešetati mrežo domačih. Po vodstvu domačih s 7:6 so gostje naredile delni izid 5:0 in prišle do vodstva z 11:7. Nato so imele še nekajkrat prednost štirih zadetkov, v 25. minuti pa je Luisa Schulze povišala vodstvo Nemk na 18:13. V končnici so se domače prebudile in na glavni odmor odšle z zaostankom zgolj zadetka.

V uvodu drugega polčasa so domače začele obetavno in izenačile na 19:19 po sedemmetrovki Tamare Mavsar, nato pa so Nemke prevzele pobudo in vodile za zadetek ali dva. V 40. minuti je Alexandra Mazzucco povišala na 25:22, najboljša igralka gostij Karolina Kudlacz pa je zadela že za 26:22. Po minuti odmora so krimovke zaostanek občutno zmanjšale (26:28), zatem pa je minuto odmora zahteval še trener gostij Norman Rentsch.

Nemke so se po njej hitro spet oddaljile na 30:26, do konca tekme pa je ostalo še deset minut. Domačim se je uspelo približati na dva gola tudi v 54. minuti po že desetem zadetku Mavsarjeve, ko pa je v 57. minuti Saskia Lang zabila svoj deseti gol za 33:29, je bil zmagovalec odločen. 

"Mislim, da smo garale v obrambi, prehitro smo zaključevale v napadu. V obrambi smo potrošile veliko moči, potem nismo bile v napadu dovolj natančne. To je normalno, smo nova ekipa, skupaj samo tri mesece. Treba je imeti potrpljenje. Danes je treba čestitati Leipzigu," je po tekmi dejala Mavsarjeva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.