Krimovke s porazom iz Leipziga

Foto: Katarina Ponjavić
Foto: Katarina Ponjavić
Rokometašice Krima Mercatorja so v drugem krogu evropske lige prvakinj danes v gosteh izgubile proti nemškemu Leipzigu s 24:30 (11:17).
Oglej si celoten članek

Izbranke Marte Bon so skupinski del v ligi prvakinj odprle z zanesljivo zmago nad tekmicami iz avstrijskega Hypa, na prvem gostovanju v tej sezoni pa niso bile kos rokometašicam iz Leipziga. 

Krimovke so slabo odprle tekmo. Obramba je bila na solidni ravni, v napadu pa je bilo preveč tehničnih napak in zgrešenih strelov tudi iz najbolj čistih položajev, na njihovo srečo pa so podobno predstavo prikazale tudi gostiteljice. Slovenske prvakinje so bile v uvodnih minutah vseskozi v zaostanku, a največ za dva gola, sredi prvega polčasa pa so naredile delni izid 3:0 in po zadetku Tamare Mavsar prvič na dvoboju povedle s 6:5.

A v nadaljevanju so močno popustile in v 20. minuti znova zaostale za dva zadetka (6:8). Po primanjkljaju treh golov (8:11) je Bonova zahtevala minuto odmora, a ta ni pripomogla k boljši predstavi, v zadnjih desetih minutah prvega dela tekme so zaigrale najslabše na današnjem dvoboju in si pridelale zaostanek šestih golov (9:15 in 11:17).

Ljubljanska ekipa je odločno odprla drugo polovico tekme, z agresivno obrambo in delnim izidom 3:0 je prepolovila zaostanek (14:17), domači trener Norman Rentsch pa je svoje igralke nemudoma poklical na posvet. Nemška minuta odmora je porušila ritem Krima, ki je sedem minut kasneje - v tem obdobju sta bili izmenično izključeni Elizabeth Omoregie in Sanja Gregorc - zaostal za osem golov (14:22). Krimovkam je še uspel delni izid 4:0 (18:22), a so jim gostiteljice odgovorile skorajda z enako mero in jim v 48. minuti vnovič ušle za sedem golov (18:25).

V ljubljanski ekipi je bila najbolj učinkovita Alja Koren s sedmimi goli, medtem ko je Mavsarjeva dosegla pet zadetkov. V nemški ekipi je bila strelsko najbolj razpoložena poljska reprezentantka Karolina Kudlacz z osmimi goli.

Izjavi po tekmi:

Tamara Mavsar, igralka Krima: "Danes so bile na igrišču boljše domačinke, mi smo imeli težave z vodenjem žoge. V drugem polčasu smo že mislile, da se bomo približale, a po minuti odmora so znova zaigrale bolje, mi pa nismo našli prave igre. Videlo se je, da smo s krilnih položajev dosegli več zadetkov, kar bi morda morali bolje izkoristiti."

Alja Koren, igralka Krima: "Tekmo smo začele nekoliko zaspano in potem smo jih vseskozi lovile. Dvakrat ali trikrat smo se jim približale, a na žalost smo nato storile napako preveč in rezultat je tak, kot je. V obrambi smo dobro zaustavljale napade, nekajkrat se je zgodilo, da je krožna napadalka ujela odbito žogo, a to se dogaja na obeh straneh. Današnjo tekmo moramo pozabiti in se čim bolj optimalno pripraviti za naslednjo tekmo v Rusiji."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.