Krimovke s porazom končale evropsko sezono

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Rokometašice Krima Mercatorja so v zadnjem, 6. krogu glavnega dela lige prvakinj v gosteh izgubile proti Ferencvarosu s 27:31 (11:16). Ljubljančanke se niso uvrstile v četrtfinale, v skupini 2 so zasedle peto mesto.
Oglej si celoten članek

Krimovke so končale letošnjo sezono lige prvakinj. V glavnem delu so enkrat zmagale ter doživele pet porazov, zadnjega danes na Madžarskem. Tako so v skupini 2 zasedle končno peto mesto, že z uvrstitvijo v ta del tekmovanja pa so izpolnile osnovni cilj.

Ljubljančanke so se že v prvem polčasu znašle v velikih težavah. Madžarke so vodile vse od začetka in sredi polčasa prišle do petih golov prednosti. Krimovke so se zatem še vrnile v igro, ko je Polona Barič v 21. minuti zadela za 11:9, toda končnica polčasa je bila v domeni gostiteljic, ki so na glavni odmor nesle šest zadetkov naskoka.

Foto: Saša Despot Krim Mercator - Thüringer

V drugem polčasu so domačinke držale izbranke Uroša Bregarja na varni razdalji. Za nekaj upanja na preobrat je poskrbela Sara Ristovska z golom v 46. minuti, ko je zmanjšala zaostanek na tri zadetke (23:20), toda Madžarke so se hitro odzvale in znova pobegnile za pet golov. Ko je Greta Marton v 56. minuti zadela za 30:24, je bil zmagovalec odločen.

Tako kot na prvi medsebojni tekmi je bila z devetimi goli pri Madžarkah najboljša strelka Katrin Gitta Klujber, pri Krimu pa je z osmimi zadetki izstopala Tamara Mavsar.

 

* Arena Erd, gledalcev 2200, sodnika: I. in A. Covalciuc (oba Romunija).
* Ferencvaros: Hafra 8, Lukacs 1, Szikora, Meszaros 1, Klivinyi 2, Biro, Horvath, Marton 4, Pena Abaurrea, Szemerey, Toth 1, Klujber 9 (2), Faluvegi 1, Schatzl 3, Klikovac, Kovacsics 1 (1).
* Krim Mercator: Marinček Ribežl, Vojnović, Pandžić, Perederij 3, Mavsar 8, Barič 4 (3), Krsnik, Stanko 3, Zulić 2, Tsakalou 1, Vučko, Krajnc, Žabjek 2, Amon 1, Ristovska 3.
* Sedemmetrovke: Ferencvaros 4 (3), Krim Mercator 5 (3).
* Izključitve: Ferencvaros 10, Krim Mercator 10 minut.
* Rdeči karton: /.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.