Krimovke s pričakovanim izkupičkom

Foto: Krim Mercator/Facebook
Foto: Krim Mercator/Facebook
Rokometašice Krima Mercatorja so v uvodnem krogu lige prvakinj v gosteh izgubile proti danskemu Esbjergu s 25:35 (11:17).
Oglej si celoten članek

Že po julijskem žrebu v danskem Glostrupu je bilo jasno, da krimovke v primeru uspešnih kvalifikacij v skupinskem delu lige prvakinj čaka izjemno zahtevno delo za preboj v drugi del najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini, uvodna tekma v Hamletovi deželi pa je to le potrdila.

Slovenske podprvakinje v nobeni rokometni prvini niso bile kos danskim prvakinjam, na koncu so izgubile za enajst golov. Ljubljanska zasedba bo v prihodnjem krogu gostila norveški Larvik, tekma pa bo v soboto, 22. oktobra, v dvorani na Kodeljevem.

Izbranke Uroša Bregarja so porazno odprle tekmo in si že po enajstih minutah igre pridelale zaostanek šestih golov (2:8), svojo najboljšo predstavo pa prikazale med 11. in 18. minuto, ko so se tekmicam približale na vsega dva zadetka zaostanka (8:10). Od tedaj najprej niso bile več konkurenčne imenitnim gostiteljicam, kjer poleg danskih igrajo tudi švedske, nizozemske, norveške in španska rokometašica ter jim v nadaljevanju pobegnile na sedem golov (17:10).

V drugi polovici tekme se razmerje moči na igrišču ni spremenilo, krimovke so bolj ali manj vseskozi capljale za gostiteljicami, ki so jim v 38. minuti pobegnile že na deset zadetkov (14:24). V zadnji tretjini tekme krimovke niso zmogle omiliti visokega poraza.

V ljubljanski ekipi je bila strelsko najbolj učinkovita Mirjeta Bajramoska s šestimi goli, Aneta Benko in Tamara Georgijev sta dosegli po štiri zadetke, v danski zasedbi pa je bila neustavljiva Laura van der Heijden z enajstimi goli.

Liga prvakov, 1. krog:

Esbjerg : Krim Mercator 35:25 (17:11)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.