Krimovke so se oddolžile Metzu

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Rokometašice Krima Mercatorja so v 4. krogu lige prvakinj premagale Metz s 27:21 (13:11). Krimovke bodo naslednjo tekmo v tem tekmovanju igrale prihodnjo nedeljo na Švedskem proti Sävehofu.
Oglej si celoten članek

Krimovke so se Francozinjam pričakovano oddolžile za nepričakovan poraz v Metzu. Potem ko so v prvem polčasu pokazale še vedno neprepričljivo igro, so v uvodu drugega izvedle pravi "blitzkrieg", s katerim so tekmicam pobegnile za sedem golov, kar je bila dovolj velika prednost za tretjo zmago v sezoni, ki je izbrankam Toneta Tislja praktično že prinesla uvrstitev v drugi del tekmovanja. Tokrat je bila najboljša strelka Krima Neli Irman s sedmimi goli.

Tiselj je tekmo začel s postavo Talida Tolnai v vratih, Andrea Penezić, Nina Wörz in Barbara Lazović na zunanjih položajih, Daniela Piedade na položaju krožne napadalke ter Tamara Mavsar in Neli Irman na krilih. Prav slednja je bila ena redkih svetlih izjem na tekmi v Metzu, ki so jo krimovke presenetljivo izgubile, tudi v uvodu današnjega obračuna pa je z dvema goloma dala vedeti, da bo tudi tokrat Tiselj nanjo lahko računal.

Irmanova držala priključek, menjava v vratih

Tudi v nadaljevanju, ki se ni izšlo povsem po željah domačih navijačev, saj so gostje kar nekajkrat povedle za dva gola, je bila Irmanova tista, ki je slovenske prvakinje pripeljala do novega izenačenja v 18. minuti na 9:9 s svojim četrtim golom na tekmi, Katarina Krpež, ki je običajno začenjala na mestu Irmanove, pa je v 19. minuti s sedmih metrov poskrbela za vodstvo z 10:9.

Že pred tem je Tislej iz vrat potegnil nerazpoloženo Tolnaijevo in jo zamenjal s Sergejo Stefanišin, Piedadejevo pa je zamenjala Oana Manea. Priložnost so dobile tudi Anđela Bulatović, Maja Zrnec, Linnea Torstensson, igralke so veliko menjale položaje, toda tiste prave igre ni bilo.

Po prvem polčasu nič odločenega

Francozinje so domačim ves čas dihale za ovratnik, tudi po zaslugi v drugi polovici polčasa prebujene vratarke Barbore Ranikove, tako da po prvih 30 minutah ni bilo odločenega še prav nič, čeprav je Mavsarjeva v 28. minuti zadela za prvo vodstvo Krima z dvema goloma.

Zato pa je bilo vse odločeno po prvih desetih minutah nadaljevanja. Piedadejeva je takoj povišala prednost dvakratnih evropskih prvakinj na 14:11, v 33. minuti je Nina Wörz zadela za 15:11, Lazovićeva je z dvema goloma ob igralki manj v 35. minuti povišala na 17:12, Penezićeva nato na 18:12, Irmanova pa v 38. minuti že na 19:12.

Gostje niso kaznovale sabše predstave

Sledilo je nekaj minut temnejšega odtenka v igri domačih, zbranost pri strelih je padla, a prednost je bila dovolj visoka za mirno nadaljevanje. Z dobro obrambo so držale prednost šestih zadetkov, s takšno prednostjo začele tudi zadnjih deset minut tekme, v katerih so kazale vse prej kot dobro predstavo, predvsem v napadu, a Francozinje tokrat tega niso bile sposobne kaznovati ali resneje ogroziti zmage gostiteljic.

Liga prvakinj, 4. kolo:

Skupina C

Krim Mercator : Metz 27:21 (13:11)
Irman 7, Penezić 6, Mavsar 4; Bauduoin 7, Kamto 4

Nedelja ob 18.00:
Sävehof – Leipzig

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.