Krimovke v polfinalu

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Rokometašice Krima Mercatorja so v povratni četrtfinalni tekmi pokala pokalnih zmagovalk na Kodeljevem premagale Vipers Kristiansand s 30:20 (14:8). Prva tekma na Norveškem se je končala z 29:27. Ljubljančanke so se s tem uvrstile v polfinale PPZ.
Oglej si celoten članek

Rokometašice Krima so pred tednom dni na Norveškem izgubile z dvema goloma razlike, zato so se izbranke Uroša Bregarja, ki je Krim prvič vodil pred domačimi gledalci v evropskih tekmovanjih, optimistično pričakovale povratno srečanje. Na njem so bile boljše tekmice celotno tekmo in si zasluženo podaljšale sezono.

Norvežanke so vodile le dvakrat, pa še to povsem na začetku tekme (1:0 in 2:1), nato pa so Ljubljančanke stvari vzele v svoje roke. Svoje delo je v golu odlično opravljala Sergeja Stefanišin, njene soigralke pa so nadzorovale tekmo na obeh straneh igrišča. Ko je v 12. minuti Mirjeta Bajramoska zadela za 7:3, je klop Kristiansanda vzela minuto odmora, ki pa ni spremenila poteka tekme. Pet minut kasneje je bilo 10:4. Čeprav se je v zadnjih desetih minutah prvega polčasa v igro krimovk prikradlo nekaj napak, pa te niso pokvarile dobrega vtisa domačink v prvih 30 minutah. Z golom v zadnji sekundi prvega polčasa so izenačile najvišjo prednost in na odmor odšle s prednostjo 14:8.

Ljubljančanke so na začetku drugega polčasa hitro pokazale, da želijo še pred koncem tekme odločiti dvoboj. Stefanišinova je še naprej dobro branila, njene soigralke pa so polnile gol Kristiansanda. V 41. minuti je semafor dvorane na Kodeljevem kazal 20:11, kljub nekaj črnim minutam, ko so se gostje približale na 17:22, pa zmaga krimovk ni bila ogrožena niti za trenutek.

"Meni danes ni bilo najlažje. Res je, da smo imeli na prvi tekmi padec med 20. in 50. minuto, danes smo ga zmanjšali. Danes je bilo dvajset minut tega, zmanjšali smo padec za 10 minut. Zaustavili smo njihovo krožno napadalko. Sergeja Stefanišin je spet dobro branila. In rezultat je tu," je po tekmi dejal Bregar.

S šestimi goli sta se pri domačih izkazali Bajramoska in Marija Obradović, enega manj je dala Alja Koren. Šestkrat je na drugi strani zadela tudi Hanne Andve.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.