Krimovke nemočne proti aktualnim prvakinjam

Foto: Instagram/RK Krim Mercator
Foto: Instagram/RK Krim Mercator
Rokometašice Krima Mercatorja so na današnji povratni četrtfinalni tekmi lige prvakinj na Norveškem izgubile proti Vipers Kristiansandu s 24:33 (12:17) in končale mednarodno sezono 2021/22. Ljubljanska ekipa je na prvi tekmi klonila s 25:32.
Oglej si celoten članek

Izbranke Natalije Derepasko so vse možnosti za preboj na zaključni turnir, ki bo 4. in 5. junija v Budimpešti, zapravile že na prvem četrtfinalnem obračunu pred tednom dni v Stožicah. Po domačem porazu za sedem golov so rokometno moč lanskih zmagovalk lige prvakinj občutile še na današnji povratni tekmi v Kristiansandu, kjer so doživele nov poraz, tokrat z devetimi zadetki.

Ljubljanska ekipa je v tej sezoni v glavnem delu tekmovanja osvojila šesto mesto v skupini B. Pred njo so se uvrstili madžarski Györ, Vipers Kristiansand, francoski Metz, ruski CSKA Moskva in danski Odense, za njo pa švedski Sävehof in turški Kastamonu.

V tekmah za preboj v četrtfinale je bila nato v dveh tekmah boljša od madžarskega Ferencvarosa s 55:52, v četrtfinalu pa je klonila proti Kristiansandu z 49:65.

Na sklepnem turnirju četverice v začetku prihodnjega meseca bodo v MVM Domu v Budimpešti poleg Vipers Kristiansanda nastopile še rokometašice iz Györa in Metza, zadnja udeleženka pa bo znana po povratnem obračunu med danskim Esbjergom in romunsko Bukarešto. Na prvem obračunu v Bukarešti je danska ekipa zmagala s 26:25, druga tekma pa se bo v nedeljo pričela ob 16. uri.

Ljubljanska ekipa je že na petkovi poti do Kristiansanda doživela številne zaplete, med drugim je ostala brez prtljage, tako da je bil zadnji trening z izposojeno opremo bolj "osvežitvene narave".

Krimovke so v tamkajšnji Aquarami že sredi prvega polčasa zaostale za štiri gole (5:9), nato pa so le strnile svoje vrste in do 22. minute, ko je Katarina Krpež-Šlezak znižala na 10:12, držale korak z imenitno in zvezdniško skandinavsko zasedbo. Ta je v končnici prvega polčasa znova zaigrala bolj odločno in ljubljanski zasedbi nekajkrat ušla na pet golov (10:15, 11:16, 12:17).

Krimovke so bile do sredine drugega polčasa povsem konkurenčne rokometašicam iz Kristiansanda. V 43. minuti so se jim približale na tri gole (21:24), nato pa naredile nekaj napak in štiri minute kasneje zaostale za sedem zadetkov (21:28), najvišji primanjkljaj v golih pa so si pridelale prav v končnici tekme.

V ljubljanski ekipi je bila najbolj učinkovita Ana Gros s sedmimi goli, Katarina Krpež-Šlezak je dosegla tri zadetke.

* Aquarama Kristiansand, gledalcev 1800, sodnici: Antić in Jakovljević (obe Srbija).
* Vipers Kristiansand: Eriksson, Lunde, Moerk 5 (3), Waade, Gullden 2, Hoeve 3, Tchaptchet Defo, Dahl 6 (1), Tomac, Tomori, Yttereng, Naes Andersen 3, Debelić 3, Knedlikova 3, Jerabkova 2.
* Krim Mercator: Arenhart, Risović, Radosavljević 2, Sercien Ugolin, Pineau 1, Abina, Žabjek, van Kreij, Posavec 1, Ljepoja 1, Varagić 1, Gomilar Zickero, Krpež-Šlezak 3, Brnović, Gros 7 (1), Lekić 2.
* Sedemmetrovke: Vipers Kristiansand 4 (4), Krim Mercator 4 (1).
* Izključitve: Vipers Kristiansand 6, Krim Mercator 6 minut.
* Rdeči karton: Brnović (36.).

 

* Izidi:                                                  1. tekme
- sobota, 7. maj:
*Györ - Brest                        35:23 (20:12)         21:21
*Vipers Kristiansand - Krim Mercator 33:24 (17:12)         32:25

- nedelja, 8. maj:
Esbjerg - Bukarešta                                        26:25

* Opombi:
- ekipe, označene z zvezdico (*), so se uvrstile na zaključni turnir, ki bo 4. in 5. junija v Budimpešti
- Metz se je uvrstil v polfinale, potem ko je Evropska rokometna zveza (EHF) zaradi ruske invazije na Ukrajino iz tekmovanja izključila Rostov-Don

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.