Kritike Reala: "Neprimerno vedenje"

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Generalni direktor madridskega Atlética Miguel Ángel Gil Marín je ostro kritiziral potezi Realovih branilcev Álvara Arbeloe in Pepeja, ki sta se med pokalnim derbijem lotila napadalca Diega Coste.
Oglej si celoten članek

Sin dolgoletnega lastnika in predsednika kluba Jesúsa Gila, Miguel Ángel Gil Marín, ki po odhodu očeta pri Atlético Madridu deluje kot generalni direktor, se je za radio Cadena COPE ostro lotil dogodkov s sredinega derbija na Santiagu Bernabéuu.

Pred očmi selektorja Vicenteja del Bosqueja se je bodoči napadalec španske reprezentance Diego Costa zapletal v interne dvoboje po celotnem igrišču, še posebno pa sta ga pod drobnogled vzela Realova branilca Pepe in Álvaro Arbeloa.

Žalijo ga na vsakem koraku

Po tem, ko je brazilski Portugalec vsebino svojega nosu poslal proti svojemu rojaku, ga je Arbeloa povsem brez potrebe grobo pohodil med čakanjem na predložek, še v prvem polčasu pa je nad bodočim soigralcem v reprezentanci storil še en prekršek brez žoge, ki ga sodnik ni označil za najstrožjo kazen.

"Nekaj Costinih potez ni bilo dobrih, toda žalijo ga zunaj zelenice, žalijo ga na zelenici, ga udarjajo ... Težko je obdržati potrebno raven zbranosti. Sam je prejemal celo vrsto žaljivk in provokacij, ki so jih usmerili proti njemu. Soigralci bi morali stati bližje. Ko ti storijo to, kar so storili Diegu, potem jezno pogrešaš to solidarnost in podporo," je dejal Gil Marín.

Rasizem na tribunah

"Odigrali smo slabo tekmo, toda pod pogoji, ki presegajo nogometne okvirje. Tako, kot je dejal selektor (Del Bosque). Nekatere poteze niso bile primerne za tako velike igralce in profesionalce," je še dodal. Ko so ga vprašali, če misli Arbeloo in Pepeja, je dejal "na primer".

Selektor Del Bosque, ki si je tekmo ogledal v živo, je sicer dejal, da mu "nekatere reči" niso bile všeč, a da se zaveda, da je tudi to del nogometa. 

"Vsak mora misliti le na svojo igro, dati vse od sebe, se boriti za svojo ekipo, ampak nekateri spori in obnašanje ni bilo primerno," je dejal nekdanji trener Reala. Dodal je še, da ga morebitni prenos napetosti iz kluba v reprezentanco, kot je bil to primer po napetih "El Clásicih" z Barcelono, ne skrbi. Gledalci so na Santiagu Bernabéuu sicer večkrat skandirali, da Costa ni Španec, navijači Atlética pa so z rasističnimi vzkliki po koncu tekme žalili branilca Marcela.

Ancelotti ponosen, s Jeséjem v rokavicah

Trener Carlo Ancelotti se spornih dogodkov z derbija, po katerem je Real na pragu nove uvrstitve v finale pokala, ni dotaknil. Opozoril pa je pred prehitrim poveličevanjem mladega napadalca Jeséja Rodrígueza, ki ga mnogi po novem zadetku (Real je slavil s 3:0) že vidijo v španski reprezentanci.

"Nič nisem rekel igralcem, ker so odigrali že veliko derbijev in na vseh je veliko rivalstvo. Včasih lahko pride do sporov na igrišču, zato jim nisem rekel nič. Ponosen sem na to, kar so storili na igrišču, dobro jim je uspelo," je dejal Ancelotti.

"Zelo sem zadovoljen z delom, ki ga opravlja, zelo je napredoval v tem času, toda moramo vzeti v obzir, da je še zelo mlad in da je to njegova prva sezona v prvi ekipi. Ima dobro glavo, toda moramo biti pazljivi. Ko govorimo o tem trenutku, je res zelo dober, samozavesten, toda ni potrebno govoriti o prihodnjih zadevah, ki v tem trenutku niso potrebne. V slačilnici so vsi zadovoljni zaradi iger, ki jih kaže Jesé, ker smo z njim še močnejši. Na začetku sezone si ni nihče mislil, da bi nam lahko tako pomagal, vsi so zadovoljni z njim, tudi (Gareth) Bale. Ni še končal z razvojem, moramo biti pazljivi, ima 20 let in je velik talent. Prva sezona je zelo dobra, mora nadaljevati, delati in razumeti, da se lahko še izboljša in pri tem mu bomo pomagali."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.