Križnarjeva v devetih nebesih: "Sanje se včasih uresničijo"

Foto: Epa
Foto: Epa
Mladi slovenski smučarski skakalki je na tekmi v Rasnovu uspel zgodovinski podvig.
Oglej si celoten članek

Nika Križnar je porazila vso konkurenco na prvi posamični tekmi v romunskem Rasnovu, kjer se je veselila druge zmage v svetovnem pokalu.

Smučarski skoki Slovenka z zmago prevzela vodstvo v svetovnem pokalu!

Dvajsetletnica je niz zaporednih uvrstitev na zmagovalni oder podaljšala na štiri tekme, v manj kot dveh tednih je namreč nanizala dve zmagi in dve drugi mesti.

Foto: Print Screen

Na stopničke se je zavihtela tudi na uvodni tekmi nove sezone v Ramsauu, kjer je prav tako osvojila drugo mesto. S serijo dobrih rezultatov je prevzela vodstvo v seštevku svetovnega pokala, kjer ima zdaj 45 točk prednosti pred Japonko Saro Takanashi.

"Naredila sem dva dobra skoka kljub zahtevnim razmeram, finalni je bil sicer nekoliko slabši, a k sreči dovolj dober. Zelo sem si želela to drugo zmago v karieri in vesela sem, da mi je uspelo. Prav tako je nekaj posebnega prvič v karieri obleči rumeno majico. sanje se očitno kdaj uresničijo," je takoj po zmagi povedala ponosna nosilka rumene majice. "Za menoj je super dan. Spet stopničke oziroma zmaga, za piko na i pa še rumena majica. Lahko sem le vesela, ostala sem brez besed!" je dodala.

Foto: Print Screen

"Lahko le uživam v teh trenutkih in se prepustim toku. Če bom pokazala takšne skoke, kot sem jih danes oziroma zadnje dni, se mi zdi, da mi ne more nič uiti. Delala bom na tem, da bodo skoki še lepši in bolj sproščeni, tako da se že veselim jutrišnje tekme," se je smejalo Križnarjevi.

Pogajanja Razpad koledarja velika priložnost za Slovenijo

Zadovoljni so bili tudi v strokovnem štabu. "Zelo lepa tekma, zelo lepe stopničke, na koncu tudi glasbena želja (Zdravljica, op. a). Vodimo tudi v skupnem seštevku pokala narodov, dobili pa smo še rumeno majico: Danes nam je lahko žal le diskvalifikacije Špele Rogelj in prvega ponesrečenega skoka Urše Bogataj, sicer bi bilo še bistveno bolje. Upam, da bomo to jutri popravili," je dejal selektor Zoran Zupančič.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.