Križnarjeva z daljavo dneva, Prevčeva daleč od najboljših

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Niki Križnar daljava kvalifikacij za nedeljsko tekmo na Holmenkollnu.
Oglej si celoten članek

Organizatorji tekem svetovnega pokala v smučarskih skokih na slovitem Holmenkollnu imajo tudi danes precej težav z vetrom, ki je na več kot eno uro raztegnil izpeljavo kvalifikacij pred nedeljsko tekmo skakalk. Nika Križnar je na koncu zasedla tretje mesto, in sicer z najdaljšim skokom, Nika Prevc je bila 15., brez tekme je izmed Slovenk ostala Taja Bodlaj.

Z vsega 116,5 metra je z nižjega zaletišča in ob vetru v hrbet kvalifikacijsko serijo s 115,0 točkami dobila domačinka Eirin Maria Kvandal pred Nemko Katharino Schmid s 122,5 metra in 114,9 točkami, daljava kvalifikacij pa je uspela tretjeuvrščeni Križnarjevi s 123 metri in 114,1 točkami na tretjem mestu.

Nika Prevc je pristala pri 112,5 metra in je s 94,5 točkami zasedla 15. mesto, Ema Klinec je s 113 metri in 89,8 točkami končala na 19. mestu, Katra Komar se je na tekmo prebila z 99,5 metra na 36. mestu. Izven najboljše štirideseterice je ostala Taja Bodlaj s 101,5 metra na 44. mestu.

Tekma se bo začela ob 17. uri.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.