Krka boljša od Partizana

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Košarkarji Krke so v 4. krogu lige Aba premagali Partizan z 80:76 (18:18, 40:34, 50:51).
Oglej si celoten članek

Košarkarji Krke so v prejšnjem krogu gostovali v Beogradu in pri enem od favoritov lige Crveni zvezdi izgubili za 14 točk. Danes so imeli na sporedu še en dvoboj z beograjsko zasedbo, Partizan je v Novem mestu po tesnem razpletu klonil s 76:80, Krka pa je dosegla drugo zmago v sezoni.

Liga ABA Krka svojo priložnost zapravila v prvi četrtini

Po izenačeni prvi četrtini so si prvi nekoliko večjo prednost priborili domači. Ob koncu drugega dela je z delnim izidom 11:2 prišli do prednosti 40:31, polčas pa nato dobili za šest točk.

A dvoboj še ni bil odločen, v nadaljevanju so s podobno mero vrnili tudi gostje. V 32. minuti so po trojki Marcusa Paiga povedli, potem pa zadržali minimalno prednost in pred zadnjimi desetimi minutami je bilo še vse odprto.

Dve zaporedni trojki Daliborja Đape sta Krko popeljali do novega vodstva v 32. minuti, a se je Partizan še vrnil. Nazadnje je bilo tesno pri 67:67, potem pa so domači zadeli trikrat, Beograjčani pa ostali brez koša. Prednost 73:69 pa je bila dovolj velika, da jo je Krka zadržala do konca in se veselila zmage.

Pri Krki je Luka Lapornik tekmo končal pri 19 točkah, 13 jih je dodal Dino Cinac; pri gostih pa je z 22 izstopal Vanja Marinković.

V naslednjem krogu bo Krka 26. oktobra gostovala pri Igokei.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.