Krka in Olimpija "iz prve vrste"

Foto: KZS/www.alesfevzer.com liga telemach sagadin Foto: KZS/www.alesfevzer.com liga telemach filipovski Foto: KZS/www.alesfevzer.com liga telemach dragšič Foto: KZS/www.alesfevzer.com liga telemach sekulič
V nedeljo se začenjajo polfinalni boji v košarkarski ligi Telemach. Za finale se bodo pomerili Krka z Zlatorogom in Union Olimpija s Heliosom na dve zmagi. Svoje poglede so predstavili trenerji četverice. Če uporabimo jezik formule ena: Krka in Olimpija startata iz prve vrste.
Oglej si celoten članek

Aleksander Sekulić, trener Krke, vodilnega moštva po rednem delu, razmišlja: "V polfinale so se uvrstile štiri najboljše ekipe po kakovosti, mi pa smo Ligo Telemach za prvaka končali na prvem mestu, zaradi česar imamo morda najboljše možnosti, da branimo naslov prvaka, čeprav se moramo v finale še uvrstiti. Zlatorog ima mlado ekipo, ki bo igrala brez pritiska. Taka moštva so vedno še posebej nevarna. Mi smo zdravi in popolnoma pripravljeni na tekme, ki sledijo."

Ervin Dragšič, mladi trener Zlatoroga, ki se je kot zadnji zavihtel v polfinale, ocenjuje: "Mislim, da smo se zasluženo uvrstili v polfinale. Cilj smo s tem dosegli in smo popolnoma razbremenjeni, kar pa ne pomeni, da bomo ta polfinale le igrali, temveč bomo z energijo, s katero smo zaključili drugi del Lige Telemach, Krki poskušali nuditi čim boljši odpor. Zavedamo se, da so Novomeščani favoriti in imajo izkušenejšo ekipo, a favoriti ne zmagujejo vedno. Naš cilj je odigrati dobro in morda vsaj enkrat zmagati. Igralci so zdravi in pripravljeni."

Sašo Filipovski, trener Uniona Olimpije si ne dela utvar: "Čaka nas težak boj za uvrstitev v finale, saj je Helios čvrsta ekipa. Mi smo odmor izkoristili za trdo delo. Imamo nekaj poškodb, težave imata predvsem Goran Jeretin in Dino Murić, upam le, da v dneh do tekme ne bo prišlo do novih poškodb. Želimo si igrati na visoki ravni. Union Olimpija nikoli nima pravice razmišljati o ničemer drugem kot o naslovu prvaka. Upam, da nam bo s trdim delom to tudi uspelo."

Zmago Sagadin, trener Heliosa Domžal, pa pravi: "Ligo Telemach za prvaka smo zaključili na tretjem mestu, s čimer ne moremo biti zadovoljni, saj smo imeli v svojih rokah vse niti, da bi bili prvi, a smo z nekaj športne nesreče, predvsem na tekmi proti Krki v Novem mestu, padli na slabši položaj. Pred nami so težke tekme, saj je Union Olimpija po kakovosti, znanju in izkušnjah v prednosti, kar nam omogoča, da se pripravljamo v sproščeni atmosferi in lahko igramo še toliko bolj hrabro in odločno. Mislim, da smo v tem odmoru dvignili raven naše igre, predvsem pa osredotočenost pred polfinalom, v katerem bomo naredili vse, kar je v naši moči, da Union Olimpijo presenetimo, kar ni misija nemogoče, je pa realno ljubljanska ekipa kakovostnejša."

Liga Telemach, polfinale, prvi tekmi:

Nedelja, 6. maja, ob 19.00:
Krka : Zlatorog

Torek, 8. maja, ob 17.30:
Union Olimpija : Helios

Drugi tekmi:
Torek, 8. maja, ob 19.30:
Zlatorog : Krka

Četrtek, 10. maja, ob 20.00:
Helios : Union Olimpija

Morebitni tretji tekmi bosta v soboto, 12. maja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.