Krka in Olimpija v derbi z dobro popotnico

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Po četrtkovi katastrofi Tajfuna na gostovanju pri Crveni zvezdi (113:66) sta se včeraj z zmagama izkazali zasedbi Krke in Union Olimpije, ki sta slavili proti moštvoma iz Zagreba.
Oglej si celoten članek

"Odigrali smo solidnih 28 minut tekme, potem pa odigrali boječe in nedisciplinirano v napadu. Prejeli smo preveč lahkih košev iz tranzicije, Cibona se je pobrala, mi pa smo odreagirali zelo nezrelo. Imeli smo probleme s consko »match-up« obrambo in potrebovali smo veliko časa, da smo se spet zorganizirali," je po gostujoči zmagi v četrtem krogu Lige ABA proti Ciboni (75:79) povedal strateg Union Olimpije Gašper Potočnik, ki upa, da bo zmaga v Zagrebu moštvu prinesla dodatno motivacijo pred jutrišnjim slovenskim derbijem.

"Že se oziramo na naslednjo tekmo, ki je derbi z novomeško Krko. Verjamem, da smo lahko uspešni tudi na prihodnji tekmi," je dodal Potočnik, medtem ko je branilec Gregor Hrovat kot glavni faktor za zmago v Zagrebu izpostavil borbenost: "Cibona je na domačem parketu vedno težak nasprotnik. Mislim, da smo odigrali dobro tri četrtine tekme, saj smo v obrambi igrali en za drugega. Sledile so črne minute, ki se nam že kar ponavljajo. Za razliko od prejšnje tekme nismo nehali verjeti v zmago, borili smo se do konca in si zaslužili zmago."

Krka ugnala evroligaša

Novomeščani so na domačem parketu presenetili favorizirano Cedevito s 85:77, trener Krke Ivan Velić pa je zmago posvetil navijačem: "Težka tekma za moje moštvo. Igralcem moram čestitati za veliko borbenost. Zaslužili so si zmago. Pred tekmo smo bili v težkem stanju, trije poškodovani igralci, visok poraz v Celju. A igralci so pokazali svoj karakter. To je zmaga za vse Novomeščane. Upam, da jih bo v prihodnje še več in da bomo imeli pravi domači teren. Premagali smo veliko ekipo, evroligaša, ki igra najlepšo košarko v ligi, je dobro voden in zato ima ta zmaga še večji pomen."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.