Krka klonila po podaljšku

Foto: ABA
Foto: ABA
Košarkarji Krke so v 3. kolu pokala Eurochallenge v Bursi po podaljšku izgubili proti Tofašu (79:82). Novomeščani so s trojko Domna Lorbka manj kot minuto pred povedli, na koncu pa v Turčiji izgubili še drugič zapored.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Krke so zabeležili še drugi zaporedni poraz v evropskem tekmovanju. Potem ko so prejšnji teden izgubili v Izmirju, so tokrat pokleknili še v Bursi. A tokrat so bili vsaj enakovredni tekmeci.

V zadnji minuti je celo kazalo na njihovo zmago, 38 sekund pred koncem jih je Domen Lorbek popeljal v vodstvo, a je z enako mero sedem sekund pred koncem vrnil Steve Burtt. V zadnjem novomeškem napadu je bil nenatančen Jure Lalić, podaljška, v katerem so domači ves čas vodili, pa ni preprečil niti zadnji met rednega dela, s katerim je zmagovalca poskušal odločiti Burtt.

Krkaši so tekmo odlično začeli. Povedli so z 8:2, a so jih domači ujeli in prvo četrtino dobili z 12:11. Druga četrtina je bila povsem v domeni Turkov, ki so na začetku drugega polčasa vodili že za 13 točk, a se gostje predvsem po zaslugi razpoloženega Lorbka, ki je na koncu dosegel 18 točk, zadel pa tudi štiri od petih poskusov za tri točke, pred zadnjo četrtino približali na dve točki zaostanka.

Trojka Lorbka na koncu premalo

S košem Eriona Kastratija pa so v zadnjem delu tudi povedli (49:48). Nato so bili v prednosti do izida 54:55, po kratkem vodstvu domačih pa je na 59:59 izenačil Jakov Vladović. Po trojki Lorbka je že kazalo na slovensko zmago, a se slovenski prvaki po zadnjem sodnikovem žvižgu vendarle niso veselili.

Krka bo v naslednjem krogu spet gostovala, na Cipru se bo pomerila z Etho. Na drugi tekmi skupine je Ciprčane visoko ugnala Pinar Karsiyaka (86:59).

Pokal Eurochallenge, skupina A, 3. kolo:

Tofaš : Krka 82:79* (62:62, 42:44, 25:36, 11:12)
Nichols in Burtt 19 točk, Ružić 11; Lorbek 18, Vladović 13, Lalić 12

ETHA : Pinar Karsiyaka 59:86
* - po podaljšku

Lestvica: 1. Pinar 6 točk, 2. Tofaš 5, 3. Krka 4, 4. ETHA 3.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.