Krka korak bliže finalu

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Košarkarji Krke so v četrtfinalu zaključnega turnirja pokala Spar v Mariboru premagali Rogaško s 76:61. V polfinalu se bodo udarili s Hopsi.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Krke so naredili prvi korak do tako želene lovorike, ki jim še manjka v klubskih vitrinah. V četrtfinalu zaključnega turnirja pokala Spar so premagali Rogaško in se uvrstili v polfinale, v katerem se bodo v petek ob 20.30 pomerili s Hopsi. Klub iz Polzele je v zadnjem četrfinalu ugnal Grosuplje s 87:82.

Zadnji četrtfinale zaključnega turnirja je bil od vseh najbolj zanimiv in negotov. Grosuplje je v ligi Telemach dvakrat premagalo Hopse in tudi tokrat ni bilo daleč od uspeha. Polzeljani so šele v zadnjih petih minutah po zaslugi Danijela Vujasinovića, ki je v zadnji četrtini dosegel 11 od svojih 25 točk, prišli do prednosti (80:72), ki jim je omogočila pot do zmage.

Poleg Vujasinovića (trojke 5:10, 5 skokov, 5 podaj) je 15 točk za Hopse dosegel še Hugh Robertson, 14 jih je dodal Goran Jagodnik, 12 pa Samo Udrih. Pri Grosupeljčanih je izstopal Anthony Williams s 23 točkami.

V prvem polfinalu ob 17.45 bosta zaigrala Union Olimpija in Helios.

Novomeščani so se morali za napredovanje krepko potruditi. Rogaška je že v ligi Telemach pokazala, da lahko premaga kogarkoli, s podobno miselnostjo pa je stopila tudi na parket dvorane Tabor v Mariboru. Do odmora je ob uspešni igri njenih visokih igralcev nadzirala potek tekme, tako da je Krka ravnotežje držala le s stoodstotnim metom izza polkroga.

V nadaljevanju so varovanci trenerja Aleksandra Džikića prednost sicer nekoliko povišali (56:47), toda nekajminutni post na začetku zadnjega dela je Slatinčane znova vrnil v igro (56:53). Pa ne za dolgo, saj je Krka nadaljevala z odličnim metom za tri točke (11:19) in vprašanje zmagovalca rešila pred zadnjimi minutami (66:55).

Prvi igralec tekme je bil Sani Bečirović s 17 točkami in petimi skoki ob metu 3:3 za tri točke in 3:5 za dve. Po trinajst točk so za Krko dosegli še Chris Booker, Jasmin Hukić (trojke 3:4) in Jaka Klobučar (trojke 2:3). Pri Rogaški je Jozo Brkić zbral 14 točk in osem skokov.

Pokal Spar, četrtfinale:

Krka : Rogaška 76:61 (18:19, 19:16, 19:14, 20:12)

Hopsi Polzela : Grosuplje 87:82 (24:19, 18:23, 21:18, 24:22)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.