Krka nazaj na zmagovitih poteh

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Košarkarji novomeške Krke so v tretjem kolu jadranske Lige ABA z 78:62 premagali goste iz Zadra. Pri aktualnih državnih prvakih je blestel Edo Murić, Zadrčani pa so razen nekaj uvodnih minut zaostajali skozi celoten obračun.
Oglej si celoten članek

Novomeščani so po lekciji novincu v ligi, madžarskemu Szolnoku, tokrat nadigrali še povratnika Zadar. Ta je vodil zgolj na začetku tekme, nato pa ves čas "capljal" za domačo ekipo, ki je odločilno prednost naredila v tretji četrtini. Krka je zdaj pri dveh zmagah in porazu. Pri novomeški ekipi je bil najučinkovitejši Edo Murić z 21 točkami.

Krka je tekmo odlično začela in hitro vzpostavila prevlado na parketu. Po začetnem vodstvu gostov je naredila delni izid 12:0 in po prostih metih Jake Klobučarja (ob Jakovu Vladoviću in Muriću je bil z osmimi točkami najbolj razpoložen Krkin igralec v prvem polčasu) v sedmi minuti povedla z 12:2. Prednost bi bila lahko še višja v prvih desetih minutah, če ne bi domači izgubili kar precejšnjega števila žog. Zadrčani so ostali v igri in tako kot po prvih tudi po drugih desetih minutah zaostajali za sedem točk.

Takoj v uvodu tretje četrtine pa so Novomeščani dosegli dve trojki zapored in ušli na 38:25, kar je goste prisililo k minuti odmora. Ta je zalegla kratkoročno, po novem delnem izidu 6:0 so domači v 27. minuti pobegnili na 50:36, po košu Mateja Rojca pa v 29. minuti že na 55:38. V zadnjih deset minut so tako Dolenjci vstopili z zanesljivo prednostjo, ki so jo nato še oplemenitili (v 35. minuti so vodili že z 72:51) in brez večjih težav zmagali. Krka se bo v 4. krogu v nedeljo doma pomerila s Cibono.

Liga ABA, 3. kolo:

Krka : Zadar 78:62 (14:7, 32:25, 57:42)
Murić 21, Klobučar in Vladović 16, Lalić 8; Travis in Ramljak 13, Batur 9

Radnički : Igokea 73:78 (51:60, 37:32, 20:18)
Sinovec 25, Worthington 12, Krstović 9; Jorović 15, Hammonds in Joksimović 14

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.