Krka s sedmimi ugnala Crveno zvezdo

Foto: KK KRKA/DRAGO PERKO/KOSARKA.SI
Foto: KK KRKA/DRAGO PERKO/KOSARKA.SI
Košarkarji Krke so prva ekipa, ki so v tej sezoni premagali Crveno zvezdo. V 21. krogu so pred domačimi gledalci več kot zasluženo zmagali s 77:67.
Oglej si celoten članek

Za Novomeščane je to peta zaporedna zmaga v ligi Aba, s katero so se dvignili nad petdesetodstotni izkupiček (11-10) in se po točkah izenačili na petem mestu z Unionom Olimpijo. Uspeh ima še dodatno težo, saj je Krki uspelo slaviti z zgolj sedmimi igralci.

Krka je že v uvodnih minutah pokazala, da je izredno motivirana. Hitro je prišla do občutne prednosti (23:8), ki jo je v drugi četrtini za kratek čas izgubila (30:28), a na glavni odmor še vedno odšla z 41:32. Gostje so bili ranljivi in Krka je to znala izkoristiti. Tudi ko so se Beograjčani na začetku zadnje četrtine približali na 60:59, v njeni vrsti ni zavladala panika. Malcolm Armstead je z dvema zaporednima trojkama poskrbel za olajšanje, delni izid 17:3 pa je varovance trenerja Aleksandra Džikića pripeljal do vodstva 77:62 in zanesljive zmage.

Prvi strelec tekme je bil Jasmin Hukić z 20 točkami, Armstead in Chris Booker pa sta jih dosegla po 18. Krka bo skušala pozitivni niz nadaljevati naslednji teden na gostovanju pri Mega Leksu.

Liga ABA, izidi:

Krka : Crvena zvezda 77:67 (57:52, 41:32, 25:13)
Hukić 20, Armstead in Booker 18; Jenkins 13, Williams 12, Blažič 10

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.