Krka sama na vrhu po zmagi nad Madžari

Foto: Nebojša Tejić/ABA
Foto: Nebojša Tejić/ABA
Košarkarji Krke so v drugem letošnjem evropskem nastopu zabeležili še drugo zmago. Na Madžarskem so visoko premagali ekipo Fortress Jaszberenyi (41:58).
Oglej si celoten članek

Madžarski klub Fortress Jaszberenyi, ki je novinec na evropski sceni, med domačo elito pa nastopa šele tretje leto (lani je bil četrti v ligi), ni bil dorasel tekmec varovancem Aleksandra Đikića, ki so zabeležili sploh prvo uradno gostujočo zmago v tej sezoni. Krka v tem tekmovalnem obdobju namreč v ligi ABA še ni slavila v gosteh. 

Dolenjci so po prvem polčasu vodili za deset (19:29), po tretji četrtini pa za 16 točk (27:43). V zadnjem delu igre so stvari mirno pripeljali k srečnemu koncu (41:58). Pri zmagi je bilo ključno, da so zaustavili met za tri točke, ki je glavno orožje Madžarov. Z drugo zmago so Novomeščani sedaj sami na vrhu skupine F, Ural iz Jekaterinburga (Rusi so prejšnji teden klonili v dvorani Leona Štuklja) je doma namreč ugnal turški Tofaş (74:70), ki je v prvem kolu v Bursi nadigral Jaszberenyi.

Murić nosil Krko do zmage

Najboljši igralec Krke je bil Edo Murić, ob 17 točkah je zbral še pet skokov in tri ukradene žoge. Jasmin Hukić je dosegel  devet točk, Jaka Klobučar pa osem. Pri domačih sta bila najbolj učinkovita Rastko Dramicanin z enajstimi in nekdanji igralec Krke Miloš Marković z desetimi točkami. Marković je temu dodal še deset skokov.

V naslednjem kolu, ki bo na sporedu čez teden dni, bodo Novomeščani gostovali v Bursi pri Tofaşu, za katerega nastopa tudi slovenski reprezentant Jure Balažič. Jaszberenyi se bo z Uralom pomeril dan kasneje.

Pokal Eurochallenge, 2. kolo:

SKUPINA F

Fortress Jaszberenyi : Krka 41:58 (11:19, 8:10, 8:14, 14:15)
Dramicanin 11, Marković 10 in 10 sk.; E. Murić 17 in 5 sk., Hukić 9.

Ural  : Tofaş  74:70 (17:19, 21:15, 21:14, 15:22)
Harris 19; Elonu 23.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.