Krka stekla pri Širokem, zmajem v tretje ni šlo

Foto: Nebojša Tejić/ABA photo (Union Olimpija - Cedevita) Foto: Nebojša Tejić/ABA photo (Union Olimpija - Cedevita) Foto: Nebojša Tejić/ABA photo (Union Olimpija - Cedevita) Foto: Nebojša Tejić/ABA photo (Union Olimpija - Cedevita) Foto: Nebojša Tejić/ABA photo (Union Olimpija - Cedevita) Foto: Nebojša Tejić/ABA photo (Union Olimpija - Cedevita) Foto: Nebojša Tejić/ABA photo (Union Olimpija - Cedevita) Foto: Nebojša Tejić/ABA photo (Union Olimpija - Cedevita)
Košarkarji novomeške Krke so slavili na gostovanju v devetem kolu lige ABA pri Širokem (68:63). Union Olimpija je v soboto po podaljšku izgubilia s Cedevito (69:71). Priložnost za zmago sta pred iztekom rednega dela zapravila Deividas Gailius in Dragiša Drobnjak.
Oglej si celoten članek

Po dveh zaporednih dramatičnih zmagah v zadnjih sekundah tokrat košarkarjem Uniona Olimpije ni uspelo. V še eni razburljivi končnici so proti zagrebški Cedeviti ostali praznih rok in tako vknjižili sedmi poraz v ligi Aba.

Podobno kot na gostovanjih v Podgorici in Vareseju so se Ljubljančani tudi tokrat vrnili po zaostanku in imeli v rednem delu "match žogo", v podaljšku pa ob trojki možnost za nov podaljšek.

Trojka Zubčića zadnji žebelj v krsto

Po vodstvu skozi celo tekmo so se Zagrebčani v ospredje prebili sredi zadnje četrtine. Z delnim izidom 10:0 so pet minut pred koncem povedli z 52:45. A kot že večkrat v sezoni se zeleno-beli niso predali, temveč vztrajno nižali zaostanek in dve minuti pred koncem znova izenačili (57:57). V rednem delu so imeli zadnji napad, vendar poskusa Deividasa Gailiusa in Dragiše Drobnjaka nista našla cilja.

V podaljšku je bila odločilna trojka Tomislava Zubčića na začetku zadnje minute. Z njo je Cedevita prišla do prednosti, ki ji je - po zgrešeni trojki Sasuja Salina v zadnjem napadu - prinesla sedmo zmago v sezoni in prvo mesto na lestvici. V naslednjem krogu varovance Aleša Pipana čaka še ena zahtevna preizkušnja, gostovanje pri beograjskem Partizanu.

Deset Novomeščanov do zmage pri zadnjih

Košarkarji Krke so prekinili niz treh porazov v ligi Aba. Na gostovanju v Hercegovini so z zrelo taktiko in pametno igro v zaključku tekme premagali zadnjeuvrščeno moštvo in zabeležili četrto zmago v regionalnem tekmovanju, ki jih je pomaknila na sredino razpredelnice.

Uspeh ima še dodatno težo, saj so Novomeščani v Širokem Brijegu nastopili z vsega desetimi igralci. Manjkali so Ray Malcolm Armstead, ki bo še nekaj mesecev odsoten, Jasmin Hukić, ki ni težje poškodovan in se bo ekipi pridružil v naslednjih tednih, ter Edo Murić, ki je na zadnjem treningu dobil udarec v mišico in ostal v Novem mestu. Se pa je ekipi prvič v sezoni pridružil Marko Pajić.

Rojc ključni mož v zadnjih sekundah

Krka je do zmage prišla v zadnji četrtini. Pred tem je bila tekma bolj ali manj izenačena; Novomeščanom je pripadla prva četrtina, gostiteljem pa druga, ki so jo dobili z 19:6. Nazadnje je bil izid izenačen pri 53:53 v 35. minuti.

Nato pa je Krka ušla za nekaj točk in prednost zadržala vse do konca. Ključno vlogo je v zadnji minuti odigral Matej Rojc, ki je v tem času dosegel šest od svojih devetih točk. Ohranil je mirno roko s črte prostih metov, podobno kot Jaka Klobučar in Chris Booker, ter domačim preprečil vrnitev v igro. Krka ta teden ne nastopa v pokalu EuroChallenge, tako da jo naslednja tekma čaka v soboto, 30. novembra, doma proti Crveni zvezdi.

Liga Aba, 9. kolo:

Union Olimpija : Cedevita 69:71* (59:59, 45:42, 31:25, 14:13)
Salin 18 točk, Gailius 14 in 7 skokov, Stepheson 11 in 7 sk.; Bilan 19 in 13 sk., Smith 13, Zubčić 10 in 9 sk.
* – po podaljšku

Široki Primorka : Krka 63:68 (15:22, 19:6, 12:17, 17:23)
Buva 19 in 7 sk., Jones 12 in 7 podaj; Booker 16 in 9 sk., Klobučar 11, Lapornik 10

Szolnoki Olaj : Budućnost VOLI 75:84 (15:18, 32:37, 50:66)
Radnički : Partizan NIS 66:92 (13:25, 27:45, 40:67)
Cibona : Zadar 91:74 (18:14, 39:40, 65:57)
MZT Skopje : Igokea 90:85 (23:24, 50:45, 67:65)

Ponedeljek ob 19.00:
Crvena zvezda Telekom - Mega Vizura

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:35 24. November 2013.

    kako lahko olimpija zaostaja za cedevito 5 točk če imajo pa 5 zaporednih porazov hahaha SLABA LIGA JE TO HAha

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.