Krka v Štuklju nadigrala Cholet

Foto: SPS/ABA
Foto: SPS/ABA
Krka je drugi del pokala Eurochallenge začela z visoko domačo zmago proti francoskemu Choletu (80:63).
Oglej si celoten članek

Prvi nasprotnik Krke v drugem delu pokala Eurochallenge (Top 16) je bil francoski Cholet, ki je v državnem prvenstvu trenutno na 11. mestu. V ligi ABA so Dolenjci pred torkovim slavjem nanizali tri zaporedne poraze (Cedevita, Budućnost, Partizan).

Četa Aleksandra Džikića je pred tremi leti dobila to tekmovanje, tudi v zadnjih dneh pa se iz tabora Krke slišijo smele napovedi, v katerih se kot letošnji evropski cilj omenja turnir zaključne četverice.

Kriza od 8. do 12. minute

V dvorani Leona Štuklja so domačini ob koncu prve četrtine povedli že za osem točk (18:10), a so Francozi do prvega premora uspeli znižati razliko s petimi zaporednimi točkami (18:15). Serijo so gostje nadaljevali na začetku druge četrtine, ko so dosegli prvih sedem točk in delni izid povzdignili že na 12:0 (18:22).

Dolenjci so imeli pripravljen odgovor, tudi njim je uspela mini serija 8:0 in spet so prešli v vodstvo (26:22). Slovenski prvaki so v naslednjih minutah stisnili v obrambi in Choletu dopustili le še pet točk do polčasa. Po trojki Eda Murića je bila razlika prvič dvomestna (38:27), to pa je bil tudi izid pred glavnim odmorom.

Tekma odločena že v 23. minuti

Krka je srečanje praktično odločila na začetku tretje četrtine. S 13 zaporednimi točkami so povedli za 24 (51:27), v 26. minuti je bilo po košu Chrisa Bookerja že +26 (59:33). Dobro je funkcionirala domača obramba, gostje so sredi tretjega dela igre izgubili že 13 žog. Cholet, ki je imel v prvem delu Eurochallenga drugo najboljšo obrambo (66 prejetih točk v povprečju, Krka je bila tretja v tej statistiki), ni našel odgovora za hitro igro Dolenjcev.

V naslednjih minutah se je razlika ustalila okrog 20 točk, gostje pa so v napadu še naprej vztajali s posamičnimi akcijami. Džikić je v končnici na parket poslal rezerviste, med strelce so se ob visoki zmagi (80:63) vpisali vsi košarkarji Krke. Najboljši strelec tekme je bil Terrell Stoglin s 17 točkami.

"O napredovanju odloča le šest tekem, zato si nismo smeli privoščiti spodrsljaja v domači dvorani. Francozov nismo poznali, a smo odigrali zelo dobro. Ob pravem trenutku smo si priigrali visoko prednost, ki smo jo ohranili tudi v zadnji četrtini. Upam, da bomo v tem ritmu tudi nadaljevali," je po tekmi povedal prvi strelec krkašev Edo Murić.

Italijani zlahka prek Madžarov 

Na drugem dvoboju skupine J sta se pomerila še Reggio Emilia, trenutno sedma ekipa italijanske lige, in stari znanec Novomeščanov - Szolnoki Olaj. Madžari, ki jih je Krka v tej sezoni že premagala, so na Apeninskem polotoku visoko izgubili (90:68), potem ko so si domači že sredi tretje četrtine priigrali neulovljivo prednost. 

Pokal Eurochallenge (skupina J), 1. kolo:  

Krka : Cholet 80:63 (18:15, 20:12, 27:18, 15:18)
Murić 14,  Lapornik 12,  Hukić in Buljan po 10; Stoglin 17, Cox 12. 

Reggiana : Szolnoki Olaj 90:68 (22:16, 23:17, 24:13, 21:22)

Lestvica:
1. Reggio Emilia 2 točki
2. Krka Novo mesto 2
3. Cholet Basket 1
4. Szolnoki Olaj 1

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.