Krka za las prekratka

Foto: Simon Maljevac
Foto: Simon Maljevac
Košarkarji Krke so v drugem kolu evropskega klubskega tekmovanja - pokalu Fiba - gostovali pri Frankfurtu in izgubili s 65:67 (30:23).
Oglej si celoten članek

Krka je v prvem krogu pred domačimi gledalci premagala portugalski Porto, tudi tokrat ob polčasu imela prednost, a nato izgubila, medtem ko je nemško moštvo prišlo že do druge zaporedne zmage.

Za moštvo Fraport Skyliners je bil s 17 točkami najboljši Quantez Robertson, pri Krki pa sta se strelsko najbolj izkazala Jure Lalić in Dušan Katnić s po 13 točkami. Stefan Sinovec je ob porazu zbral 9 točk, sedem skokov, šest podaj in tri ukradene žoge.

Fraport Skyliners so še štiri minute do zadnjega piska sirene zanesljivo vodili, bilo je 62:52, po trojki Sinovca pa so Nemci vodili le še za dve točke. Jordan Theodore je nato izgubil žogo in ponudil Krki priložnost za zmago, a je Katnić zgrešil met za tri točke. Nemci so si zmago priigrali predvsem zaradi boljšega skoka, ki so ga dobili s 34:29. Iz drugih napadov so dosegli sedem točk, Krka pa je v tem elementu igre ostala brez koša.

Pokal Fiba se bo s slovenskimi klubi v tekmovanju nadaljeval tudi v sredo, ko bo Zlatorog gostil avstrijsko ekipo iz Gussinga, Tajfun Hibernio z Irske, Helios Suns pa poljski Turow, Krka pa bo naslednjo tekmo pokala Fiba igrala 11. novembra, ko bo v dvorani Leona Štuklja gostila nizozemski Leiden.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.