Krkić z enako usodo kot Bedene

Foto: EPA
Foto: EPA
Bojan Krkić, nekdanji nogometaš Barcelone, zdaj pa član Stoke Cityja, ne sme zaigrati za reprezentanco Srbije.
Oglej si celoten članek

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je zavrnila prošnjo Bojana Krkića, da bi zaigral v dresu srbske nogometne reprezentance.

V obrazložitvi Fife so zapisali, da statut ne dovoli nogometašu, ki je že igral za določeno reprezentanco, da nastopi za drugo. Krkić pa je že igral za reprezentanco Španije, čeprav le na eni tekmi, in to 25 minut. Toliko je namreč preživel na igrišču na tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo leta 2010 proti Armeniji.

Krkić je otrok Barcelonine šole, najprej je bilo videti, da se bo uveljavil tudi v njenem članskem moštvu, nato pa je zašel v krizo in Barcelona ga je prodala Romi. Iz Rome je kot posojen igralec odšel še v Milan in Ajax, od leta 2014 pa si kruh služi na Otoku.

Foto: EPA Aljaž Bedene

S podobnimi težavami kot Krkić se srečuje nekdanji slovenski tenisač Aljaž Bedene, ki od leta 2015 nastopa pod britansko zastavo.''Benki'' je naredil vse, da bi v Davisovem pokalu lahko branil barve britanske reprezentance, vendar je Mendarodna teniška zveza (ITF) zavrnila vse njegove prošnje in pritožbe, ker je v preteklosti že igral za slovensko izbrano vrsto.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.