Krko pred bitko za prvi pokal okrepil še Chris Booker

Foto: Nik Rovan
Foto: Nik Rovan
Krka se je po odhodu ameriškega centra Derricka Nixa okrepila z 32-letnim Američanom Chrisom Bookerjem. Dolenjski ljubljenec je bil eden izmed junakov zgodovinske sezone 2010/11.
Oglej si celoten članek

Dva metra in osem centimetrov visokega krilnega centra novomeški ljubitelji košarke dobro poznajo, saj je bil eden najvidnejših igralcev Krke v daleč najuspešnejši sezoni 2010/11 v zgodovini, ko je Krka osvojila pokal EuroChallenge, državno prvenstvo in superpokal, v ligi ABA pa se je uvrstila na zaključni turnir.

Chris Booker, ki je pred tem igral v Fenerbahčeju, Tofašsu, Union Olimpiji, Slupsku in Himiku, je sezono v Krkinem dresu končal s povprečjem 10,7 točke, 5,8 skoka in 0,7 podaje na tekmo. Po uspešni sezoni pri Krki se je preselil v belgijski Oostende, s katerim je osvojil belgijsko prvenstvo in igral v Evropski ligi, povprečno pa je dosegal 9,9 točke, 6,2 skoka in 1,2 podaje na tekmo.

"Priljubljen med navijači"

Lansko sezono je odigral v dresu tretjeuvrščenega moštva grškega prvenstva Panioniosa, s katerim je prav tako igral v evropskem pokalu. V 18 minutah je v povprečju dosegal 7 točk, 3,2 skoka in 0,9 podaje na tekmo.

"Chris je bil v prvi sezoni v dresu Krke zaradi obsežnega košarkarskega znanja, borbenosti in požrtvovalnosti, pa tudi zaradi športnega obnašanja med navijači zelo priljubljen. Prepričani smo, da bo tako tudi v sezoni, ki se začenja," so ob tem zapisali pri klubu.

Pred vrati je nova klubska sezona. Tradicionalno se bo prvenstvo začelo s superpokalom, ki ga bo to pot gostila slovenska Obala. Prvi večni derbi med Krko in Olimpijo bo na sporedu v sredo, 2. oktobra, ob 20. uri v športni dvorani Lucija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:20 28. September 2013.

    tut ta care vam ne bo pomagu do naslova

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.