Krko presenetila zadnjeuvrščena ekipa

Foto: Simon Maljevac
Foto: Simon Maljevac
Košarkarji Krke so v 10. krogu lige Aba izgubili s Sutjesko z 58:66 (17:23, 31:42, 42:53).
Oglej si celoten članek

Košarkarji Krke so prekinili niz treh zmag v ligi Aba. V desetem krogu so pred domačimi gledalci izgubili z zadnjeuvrščeno Sutjesko z 58:66. Za Novomeščane je to peti poraz v regionalnem tekmovanju, hkrati pa šele drugi v zadnjih treh tednih oziroma sedmih tekmah. V tem času so v ligi Aba (3-0) in pokalu Fiba (2-1) zabeležili pet zmag.

Varovanci trenerja Ivana Velića so zveste privržence razočarali tako s porazom kot prikazano igro. Sutjeska je bila že v prvem polčasu gospodar na parketu, saj je imela še enkrat višji odstotek zadetih metov iz igre - 60:30%, tudi v nadaljevanju pa je vse do zadnje četrtine nadzorovala potek dogodkov.

Krka je v zadnjih desetih minutah vendarle strnila obrambo, zaigrala bolj kolektivno v napadu in z delnim izidom 16:0 prišla v vodstvo (56:53). A pokopal jo je igralec, ki se je pred tem prav osmešil pri izvajanju prostih metov. Branilec s 190 centimetri Nikola Pavličević je s črte prostih metov zgrešil vseh osem poskusov (!), v zadnji minuti in pol pa je zadel dve ključni trojki. Najprej za ponovno vodstvo Črnogorcev (57:56), nato pa še za odločilnih 62:56.

Krka bo v naslednjem krogu lige Aba gostila (21. 11.) gostila Cibono, še pred tem pa jo v torek v pokalu Fiba čaka gostovanje v Portu.

Liga Aba, 10. krog:

Krka : Sutjeska 58:66 (42:53, 31:42, 17:23) 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.