Kros na skrajšani progi

Foto: EPA
Foto: EPA
Filip Flisar in kolegi imajo težave z vremenom.
Oglej si celoten članek

Svetovni pokal smučarjev prostega sloga v disciplini kros bi se moral nadaljevati v soboto, 6. februarja, v švicarski Arosi, a so ga morali prireditelji zaradi pomanjkanja snega prestaviti na 4. marec. 

Tekmovanje bo dobilo nov format, organizatorji bodo pripravili krajšo progo in so tekmo že poimenovali kot prvi sprinterski kros v zgodovini. Progo predstavljajo kot atrakcijo, sprinterske tekme naj bi bile prihodnost te discipline.

V Nemčiji težave, na Švedskem ne

Težav s količino snega pa nimajo le v Arosi, ampak tudi v nemškem Tagernseeju, kjer bi morali biti tekmi v smučarskem krosu 20. in 21. februarja. Prireditelji so tekmi že odpovedali oziroma prestavili na zaenkrat neznan termin.

Težav s pomanjkanjem snega in visokimi temperaturami pa nima švedski Idre, kjer se bodo smučarji in smučarke merili na dveh tekmah 13. in 14. februarja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.