Krško do nazga

Foto: ePosavje.com NK Krško Foto: ePosavje.com NK Krško Foto: ePosavje.com NK Krško Foto: Blaž Petrovič nogomet, Krško Foto: Blaž Petrovič nogomet, Krško Foto: ePosavje.com NK Krško Foto: Blaž Petrovič nogomet, Krško Foto: ePosavje.com NK Krško Foto: ePosavje.com NK Krško Foto: Blaž Petrovič nogomet, Krško Foto: Blaž Petrovič Primož Kozmus, nogomet, Krško
Nogometaši Krškega so si v zadnjem kolu 2. SNL zagotovili naslov z zmago proti neposrednemu tekmecu Aluminiju, ki so ga na lestvici prehiteli za točko. Odločilni zadetek je padel v 93. minuti. Veselje na stadionu je bilo temu primerno.
Oglej si celoten članek

Pred okoli 1600 gledalci na stadionu Matije Gubca je Krško premagalo Aluminij, strelec edinega gola je bil David Bučar v 93. minuti. Srečanje pričakovano ni postreglo z mnogimi priložnostmi, v 49. minuti je za domače sicer Miha Drnovšek stresel prečko. Gol je padel po visokem predložku in dobljenem skoku Krčanov, nogometaš iz Senovega Bučar pa je iz bližine zabil za noro slavje na Gubcu. Nogometaši so se po tekmi še dolgo veselili z navijači, med najzvestejše privržence pa so zmetali tudi svoje drese in večinoma ostali le v spodnjicah. 

Na tekmi je bil sicer podrt rekord po številu gledalcev na nogometni tekmi v Krškem, domači pa so si prvič v 93-letni zgodovini kluba zagotovili preboj v Prvo ligo. Krčani so na koncu zbrali 51 točk, eno več od Aluminija in dve več od Roltek Doba. Aluminij bo za preboj med prvoligaše tako v dodatnih kvalifikacijah moral premagati devetouvrščeno ekipo Prve lige - Gorico. Dob, ki je slavil na gostovanju pri Šenčurju (0:2), bo še eno leto igral med drugoligaši.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.