Prvi nastopi evropskega pokala v metih opravljeni

Foto: AZS Pet Slovencev se ta vikend za čim boljše uvrstitve in rezultate bori na evropskem pokalu v metih v hrvaškem Splitu.
Foto: AZS Pet Slovencev se ta vikend za čim boljše uvrstitve in rezultate bori na evropskem pokalu v metih v hrvaškem Splitu.
Pet slovenskih atletov ta vikend v Splitu nastopa na evropskem pokalu v metih. Za čim boljše rezultate in uvrstitve, morda celo medalje, se borijo Blaž Zupančič in Tjaša Križan v suvanju krogle, Matija Kranjc in Anže Durjava v metu kopja, Veronika Domjan pa v metu diska.
Oglej si celoten članek

Svoje nastope so danes že zaključili Anže Durjava v metu kopja, ki je v B finalu do 23 let osvojil 8. mesto s 60,45 metra, Blaž Zupančič v suvanju krogle, ki je z 17,76 metra pristal na 9. mestu B finala, in Matija Kranjc. Ta je tekmoval v A finalu meta kopja, z daljavo 70,99 metra je osvojil 15. mesto. Kopje je za veljavno dolžino poletelo le dvarkat, v drugi seriji 68,76 metra, 79,99 v četrti. Ostali meti so bili neveljavni.

Tako danes in jutri čakamo še na nastope edinih dveh tekmovalk: Tjaša Križan s tekmovanjem prične v soboto ob 12:40 uri v B finalu suvanja krogle do 23 let, Veronika Domjan ob 18:15 v članskem A finalu meta diska.

Na Hrvaškem pa pogrešamo slovenskega rekorderja v metu diska, Kristjana Čeha – kot najbolj obetavna mlada športna osebnost lanskega leta bo Čeh pri nas s tekmovanji začel 27. maja na mitingu v domačem Ptuju.

Evropski pokal v metih se je odvil po dvoletnem premoru: marca lani bi moral biti v Leirii na Portugalskem, pa je zaradi pandemije odpadel. Leta 2019 je tekmovanje bilo, na devetnajsti izvedbi evropskega pokala v metih v Šamorinu na Slovaškem sta zlati medalji osvojila Kristjan Čeh v metu diska med mlajšimi člani in Matija Kranjc med člani v metu kopja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.