Kubica odpuščen iz bolnišnice

Foto: EPA Robert Kubica (Foto: EPA)
Poljski dirkač Robert Kubica je 11 tednov po nesreči na reliju v Italiji zapustil bolnišnico v Genovi. Član Lotusa Renaulta bo rehabilitacijo nadaljeval doma, ni še znano, kdaj se bo lahko vrnil v dirkalnik.
Oglej si celoten članek

Iz bolnišnice so sporočili, da je zdravstveno stanje 26-letnega poljskega dirkača Roberta Kubice dobro in da lahko nadaljuje program rehabilitacije izven bolnišnice. V njej je bil Kubica vse od 6. februarja, ko se je na reliju v Italiji s škodo fabio zaletel v zaščitni zid. Dirkalnik je predrla kovinska odbojna ograja, ki je Kubici povzročila številne poškodbe. Najhuje je bilo prizadeto zapestje desne roke, grozila je celo amputacija, a so mu roko rešili po večurni operaciji. Poljak je nato prestal še več zahtevnih operacij zapestja, rame in komolca. Zaradi poškodbe je Kubico, ki ima v formuli 176 nastopov, v tej sezoni v ekipi zamenjal Nemec Nick Heidfeld.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.