Kubica si je našel nov izziv

Foto: Epa robert kubica
Vrnitev v formulo 1 se za poljskega dirkača ni iztekla po pričakovanjih.
Oglej si celoten članek

Poljski dirkač Robert Kubica bo po lanski vrnitvi v formulo ena z Williamsom v novi sezoni 2021 dirkal v nemški seriji turnih avtomobilov DTM, poročajo nemški mediji.

Šef dirkaške serije Avstrijec Gerhard Berger je prihod 35-letnika označil kot "fantastično pridobitev za DTM", medtem ko je Kubica dejal, da gre za eno najmočnejših dirkaških tekmovanj na svetu.

Kubica, ki je v formuli ena odpeljal 97 dirk, na katerih je enkrat zmagal (VN Kanade 2008), bo v novi seriji dirkal za moštvo BMW ART Racing Team, obenem pa bo v formuli ena opravljal delo rezervnega dirkača moštva Alfa Romeo.

Poljak je sicer kariero v formuli ena začel leta 2006, leta 2011 pa je na mednarodni preizkušnji v reliju v Italiji doživel hudo nesrečo, ki ga je stala boljše kariere na najvišji ravni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.