Kubica spet za volanom bolida F1

Foto: EPA
Foto: EPA
Robert Kubica je opravil svojo prvo testno vožnjo v dirkalniku formule 1 po hudi nesreči leta 2011, ko se je grdo poškodoval na vožnji relija.
Oglej si celoten članek

Robert Kubica je po šestih letih znova sedel za volan bolida formule 1. Za Renault je na testih v Valenciji opravil 115 krogov. Sedel je v šasiji, ki je leta 2012 popeljala Kimi Räikkönena do zmage za Lotus na dirki v Abu Dabiju.

Kubica naj bi tudi v prihodnje opravil še nekaj testov za Renault. "Zakaj smo o tem molčali? Bil je to privaten test za Roberta," so zapisali na twitterju ekipe Renault in dodali: "Lahko pa vam povemo - Robert se je pritoževal nad oprijemom, podkrmarjenjem, podtlakom in imel ob tem največji smehljaj na obrazu."

Zdaj 32-letni Poljak je bil leta 2011 član moštva Lotus-Renault, ko je v nesreči na reliju v Italiji dobil hude poškodbe roke. Relija se je udeležil za zabavo med zimskimi testiranji formule 1.

Kubica se je kasneje vrnil k reliju in leta 2013 osvojil naslov v razredu WRC2, manj uspešno pa je bilo njegovo vodenje ekipe RK team v tem športu. Kasneje je znova presedlal na dirkaške steze, vozil je v različnih serijah dirkalnih avtomobilov. V seriji Renault Sport Trophy je stopil nas topničke v slovitem Spa-Francorchampsu.

V tem letu je bil pred preizkušnjo v Valencii testni voznik v GP3, formuli E in LMP2. Njegovo vrnitev v bolid formule 1 so hitro pozdravili tudi njegovi nekdanji tekmeci.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.