Kubica: "Vrnil se bom še močnejši"

Foto: Žurnal24 Vsi stiskamo pesti, da bi Robert Kubica še kdaj lahko dirkal. (Foto: EPA)
Pet dni po strašni nesreči in resnih poškodbah je Robert Kubica prvič spregovoril za medije. "Moram se vrniti še letos," je odločen dirkač Renaulta. "Prepričan sem, da se bom vrnil še močnejši kot prej."
Oglej si celoten članek

Čeprav od hude nesreče na reliju v Italiji, po kateri je s številnimi zlomi in poškodbami pristal v bolnišnici, ni minil niti en teden, poljski dirkač Robert Kubica (Lotus Renault) že razmišlja o tem, kako bi se čim prej vrnil na steze formule 1 in to že letos! "Prste lahko premikam in jih čutim. Podobno je z roko. A čaka me še ena operacija in šele potem bom lahko povedal kaj več," je v pogovoru za časnik La Gazzetta dello Sport dejal 26-letni Poljak. "Žal mi je, da se je to zgodilo, predvsem zaradi moje mame, ki zelo trpi. Ne vem točno, kaj se je zgodilo, toda moj menedžer mi je natančno pojasnil vse okoliščine."

"Zdaj imam v mislih samo eno: kako se čim prej vrniti. Čaka me rehabilitacija, a sem prepričan, da se bom na stezo vrnil še močnejši kot prej. Po takšnih nesrečah nisi več isti, mene pa naredijo močnejšega," je o prihodnosti dejal Kubica. Nedeljska nesreča namreč zanj ni prva v karieri. Leta 2007 je na dirki za VN Kanade s polno hitrostjo treščil v zaščitni zid, a se je po le eni dirki prekinitve že vrnil na dirkališča, naslednje leto pa na istem prizorišču zmagal. "Enkrat se mi je nekaj podobnega že zgodilo. Bil sem odstoten z dirk, a sem se vrnil še močnejši. Od leta 2007 sem boljši dirkač in zdaj se bo to ponovilo. Ko bom spet fizično pripravljen, se bom vrnil. Moram se vrniti še letos!"

Kubico so v četrtek odpustili z intenzivnega oddelka bolnišnice Santa Corona v bližini Genove, a bo tam ostal še najmanj dva tedna (ta petek je šel na še eno operacijo). Nato se bodo odločili o njegovem nadaljnjem okrevanju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.