Kupili so ga za milijon, štiri leta kasneje v Barco za vsaj 75 milijonov

Foto: Profimedia Frenkie de Jong
Barcelona ima novega nogometaša.
Oglej si celoten članek

V katalonskem velikanu bo zaigral mladi nizozemski vezist Frenkie de Jong. Številni mediji so se že dopoldne razpisali, da bo Barcelona na račun Ajaxa za enaindvajsetletnika nakazala 90 milijonov evrov, po zadnjih podatkih pa je bil posel sklenjen pri 75 milijonih, klub iz Amsterdama pa bi lahko prejel še 11 milijonov v bonusih.

Mladi de Jong, ki se bo v Barcelono preselil v poletnem prestopnem roku, bo tako postal najdražji nizozemski nogometaš v zgodovini. Defenzivni vezist, zanj se je resno zanimal tudi PSG, bo podpisal petletno pogodbo.

De Jong je v Ajax prestopil pred štirimi leti, ko so Amsterdamčani za takrat 17-letnika odšteli milijon evrov. Nogometaš je leta 2015 že odigral dve ligaški tekmi v nizozemskem prvenstvu za Willem II.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.