Kupuje tudi bogati PSG, zdaj že pri 70 milijonih

Foto: EPA
Foto: EPA
Januarski prestopni rok poteka s polno paro.
Oglej si celoten članek

Portugalskega nogometaša Goncala Guedesa, člana Benfice, le še zdravniški prestop loči od podpisa pogodbe z bogatim francoskim prvoligašem Paris Saint Germainom. Parižani so objavili fotografijo dvakratnega portugalskega reprezentanta v klubskih oblačilih in s šalom v rokah, francoski mediji pa poročajo, da je prestop dogovorjen.

Za dve okrepitvi 70 milijonov

Dvajsetletni krilni napadalec mora v Parizu opraviti še zdravniški pregled in podpisati pogodbo. Guedes bo PSG stal 30 milijonov evrov, podpisal bo petletno pogodbo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Guedes, za katerega se je domnevno zelo zanimal tudi angleški Manchester United, je druga okrepitev PSG v zimskem prestopnem roku. Pred dvema tednoma se je francoski prvak okrepil z Nemcem Julianom Draxlerjem, ki je račun Wolfsburga obogatil s 36 do 40 milijoni evrov.

Coutinho z novo pogodbo

Eden najboljših posameznikov angleškega nogometnega prvoligaša Liverpoola v tej sezoni, Brazilec Philippe Coutinho, pa je danes podpisal novo pogodbo s trenutno četrto ekipo premier lige. Coutinho na Anfieldu ostaja do leta 2022, nova pogodba bo stopila v veljavo 1. julija 2017, so potrdili na spletni strani Liverpoola.

Coutinho se je v Liverpool preselil januarja 2013 iz Interja, do danes pa je zbral 163 nastopov in dosegel 34 golov. "Zelo sem vesel, da sem podpisal novo pogodbo. Gre za klub, ki sem mu zelo hvaležen. Še bolj se bom trudil na igrišču, da poplačam zaupanje," je povedal brazilski reprezentant, ki si ga je v zadnjih tednih v svojih vrstah želela tudi španska Barcelona, zato so pri vodstvu Liverpoola pohiteli in Coutinhu ponudili novo pogodbo.

Najboljši igralec Liverpoola v sezonah 2014/15 in 2015/16 bo po poročanju angleških medijev po novem prejemal 150.000 funtov tedenske plače, kar je največ med vsemi igralci kluba.

Aktivni pri Burnleyju in Evertonu

Za Burnley pa bo v prihodnje najverjetneje zaigral Robert Snodgrass. Pri Hull Cityju so namreč sprejeli ponudbo tekmeca iz premier league, ki je za škotskega reprezentanta ponudil 10 milijonov funtov (11,7 milijona evrov).

Pri Evertonu pa so se do konca sezone okrepili z 19-letnim Nemcem Antonom Donkorjem. Ta bo za liverpoolski klub igral kot posojeni nogometaš Wolfsburga.

"Za Antona je posoja lepa priložnost, da se dokaže v novem okolju in si nabere več izkušenj. V naslednjih mesecih ga bomo budno spremljali," je dejal športni direktor Wolsfburga Olaf Rebbe.

Blizu odhoda v Anglijo je tudi član Milana M'Baye Niang. Rdeče-črni so sprejeli ponudbo Watforda težko 13 milijonov funtov (15,2 milijona evrov). Čaka se še na odločitev nogometaša.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.